Tisdag-Saga

DATUM: 31 Januari, 2012 - 21:48
Hej,

Red som sagt i tältet idag med det nya bettet. Men hon känndes mer stum på det så jag återgår till mitt andra bett ;)

Jag red mkt tempoväxlingar och hon svarade riktigt bra i traven men i galoppen när det gällde kort galopp kanske det inte gick bäst. Men hon var duktigt ändå!

Tänkte berätta lite vad jag är anmäld på ;)

•Lousie Haaga kursen 2-3 Juni

•Katrineholm L:C lok L:B reg 12 Februari

•Strömsholm nu på Trosdag 90-100


Sen kommer det komma mer men just nu ser det ut såhär.Nu äntligen har pappa fixat hans dator! :DTisdag-Ida

DATUM: 31 Januari, 2012 - 20:03
YES! Läxfri just nu, inte alls mycket i skolan denna vecka, så skönt asså!
Men nästa vecka två prov och två läxförhör en så länge....så denna helg som kommer blir nog en plugg helg som jag kanske inte ser lika mycket i fram mot.

Har nyss känt mig lite duktig, igår massera jag mammas fötter och idag så dukade jag och tog ur allt rent i diskmaskinen och bäddade mamma och pappas säng och i helgen damsög jag. plus att jag hjälpte till med maten. Men jag har gjort ett misstag....idag så slog jag vad med min mamma att vi hade morgonfodringen i stallet på Fredag och jag slog vad om 100 kr. Men mamma hade tydligen tagit kort på kalendern i stallet och då står det att vi har morgonfodringen på söndag ! Men jag är såå säker på att det är på fredag, jag tittade lixom extra noga!! Men jag börjar kanske bli lite bilnd, haha jao jag vet inte. Men jag hoppas att vi stryker ett sträck över detta, mamma måste glömma bort det, så jag hoppas att hon inte läser på våran blogg :)

Onödigt inlägg jag vet så behövs inte läsas, men jag har typ inget om att skriva idag....

Men är det något som ni vill att jag ska skriva om så gör jag det!
Hitta gärna på egna förslag men här kommer några:

1. Hur mitt liv såg ut tidigare, innan vi hade Lindsey och vart jag bodde o.s.v.

2. Vad jag tyckte om hästar när jag var liten, jag hade en gång velat sluta att rida....

3. Hur min uppfattning var när jag flyttade till Katrineholm, när jag satte min fot på Trolldal, (bakfickan)

4. Hur känslan var när vi fick Lindsey när vi hade ganska mycket problem. (från då till nu)

Ja, det är bara att skriva en siffra vad ni tycker, så skriver jag om det! :D
var då beredd på ett ganska långt inlägg och massor med bilder !Ha det bra så länge ♥


Tisdag-Ellen

DATUM: 31 Januari, 2012 - 18:29
Hej!

Skolan gick bra idag, nice dag och det brukar inte tisdagar vara :) När vi kom till stallet halv fyra släppte dom in hästarna så Lindsey var inne. Fixade henne snabbt och gick in ridhuset med longeringskittet. Gick bra idag! Fast Lindsey hade nog lite träningsvärk från den tuffa veckan som var. Tog det väldigt lugnt. Bara typ två varv i galopp i båda varven. Hon hade inte så bra trav idag då hon var stel från igår då hon vilade. Men ibland tycker jag man får låta sina bästa vänner att ta det lugnt, man dör ju inte för att ponnyn inte är på topp liksom :) Men imorgon blir det Karin-träning för min del, kul!
tips

DATUM: 31 Januari, 2012 - 16:55
Ett tips om ni vill ha era benskydd snygga till tävling/träning.

Tvätta dem i tvättmaskinen på 30 grader, jag tar så kort tid som möjligt och bara sånt här kulör medel (vita korn).

Glöm bara inte att sätta fast spännena i varandra de håller längre då (tror jag om jag inte minns fel) ;)~home~

DATUM: 31 Januari, 2012 - 16:50
Hej!

Hemma från skolan har pluggat lite och käkat.

Ska åka till stallet snart tror jag. Blir att rida i tältet eftersom ridskolan har hela ridhuset idag... Men är AS taggad till att rida dressyr. Tänkte prova ett nytt bett jag och pappa köpte ;) Är ett vanligt tränsbett tre-delat men det är typ blått och ska smaka mer eller nått ^^ Hoppas det funkar bra eller bättre (a)
wordfued

DATUM: 30 Januari, 2012 - 22:34
Spela mot oss på wordfued?

Jag: sagaericsson

Ellen: ellen.jönsson

Ida: Ida.jönsson

Bara lägga till oss vi spelar mot alla ;)

/SagaEricsson

~måndag~

DATUM: 30 Januari, 2012 - 22:23
Hejsan!

Jag och pappa åkte till stallet han fixade allt och jag Annie. Körde frihets dressyr fast med grimma och grimakaft tänkte börja träna henne med två spön så lixom bara för att hon ska förstå mina kommandon.

Stanna: höjer spöna och stannar själv.

Gå: säger;jeppjepp, går lite mot henne (ett halvt steg) sen backar jag.

Backa:viftar lite med båda spöna, går mot henne och säger; backa.

Det var ungefär vad jag gjorde idag. Sen så när jag tar båda spöna i ena handen och säger Annie kom typ så ska hon komma fram till mig. Hon har lite respekt för spöna. Visst det är bra men jag använder dem som pekpinnar och INGET annat!

Hon var superduktig och förstod typ vad jag ville. Detta lär jag träna mer på när hon ska vila så blir det lite arbete från marken.

Jag tycker att många bara ser.ridningen och inte all hantering som man borde ägna mer tid till och knyta starkare band mellan sin häst. Själv så försöker jag hitta den där kontakten även om vi litar på varandra så kan vi utveckla oss mer.

Ska kanske lägga upp en plan inför veckan.

Måndag-Frihetsdressyr

Tisdag-Dressyr

Onsdag-Gå med henne eller rida ut kanske

Torsdag-Cleround i Strömsholm ska bara anmäla mig ;)

Fredag-Rida lite lätt eller vila

Lördag-Mammas kompis ska rida Annie ska hålla lektion då

Söndag-Lite markarbete kanske

Nåt liknade kommer det bli. Har lite svårt att blogga eftersom det blir från mobilen lillebror är sjuk och han har datorn inne på sitt rum så ja, ni förstår.

Men nu ska jag tagga Tisdag, Natti!

Saga Ericsson

5 saker du kanske inte visste om mig

DATUM: 30 Januari, 2012 - 20:47
1. Jag är en frukostätare, jag älskar frukost!

2. Ett annat intresse är att måla tavlor, framförallt djur.

3. Jag gillar att fota, speciellt när hästar hoppar!

4. Jag har haft 4 möss ♥

5. Jag hatar folk som sviker eller ljuger mig rakt upp i ansiktet.

Några tavlor som jag har målat, min kompis ville se dom så ja, här kommer dom:


På bilden:
Hästen: Lindsey
Svart kanin: Hilda
Fläckig kanin: Strimlan
Grå/vit mus: Rita
Svart/vit/brun till vänster: Rut
Svart/vit mus: Pippi
Brun mus: Rosa


Måndag !

DATUM: 30 Januari, 2012 - 20:30
Hej!

Idag så slutade jag lite tidigare och hann med första bussen. Så jag var redan i stallet när Ellen kom. Vi hade lagt in våra ridsaker i boden på morgonen men dom kom jag inte åt för att Ellen hade nyckeln, så ingen bra ide att jag tog första bussen....jag skulle ha väntat på Ellen. Men det var rätt okej ändå att vänta ute i -10 grader i strumpbyxor och inga vantar -_-

Men som tur så hade jag hästarna i hagen som kom snällt fram och värmde mig, så jag var hos hästarna och fotade lite med min mobil medans jag väntade på Ellen. Men jag kan säga att våra hästar var lagom trötta haha :) De nästan blundade på varenda foto! HAHA :DKRAM ♥

Saga i LC

DATUM: 30 Januari, 2012 - 18:57
Nu kommer filmen på Saga :)
KRAM ELLEN

Måndag-Ellen

DATUM: 30 Januari, 2012 - 18:09
Hejsan!

Ny vecka! Men mycket att göra, det kommer att bli en tuff vecka kan jag säga. I skolan rullar allt på, i stallet med. Lindsey vilade idag, gick typ 10-15 min med henne i ridhuset så hon fick röra på sig lite, hon står ju nästan helt still i hagen.

Håller på att ladda upp filmen på Saga i 90:n då filmade Daddy :p

Så den kommer snart :)

Veckoschema Lindsey

Måndag: Vila
Tisdag: Longera (lugnt pass)
Onsdag: Karin-träning
Torsdag: Lite dressyr
Fredag: Markarberte?
Lördag: Hoppar nog lite då
Söndag: Uteritt

Nu står plugg på mitt schema, hahah hejsvejs

~$~

DATUM: 29 Januari, 2012 - 22:43
Hej, tävlade idag i Nyköping ;) Vi gick nolla i l:d som var en cleround jag satte tillbaka henne och red as noga vägar känndes jättebra! :)

Sen i l:c så var hon jättefin tills vi kom till ett hinder då jag "jagade" henne... Asså jag får verkligen inte göra det men sen så råkar det bli så, blir så arg på mig själv! Så nu har jag bestämmt att jag ska försöka köra utan sporrar på Daniel träningen och se hur det går. Kanske även provar utan i dressyren nån dag oxå. Men spö ska jag ivarjefall sluta med. Använder det aldrig så varför hålla i det lixom.

Jag är nöjd med Annie idag hon skötte sig finemang! Jag lyckades tappade bort telefonen men som tur så hittade jag de, TUREN var med mig idag! Alltid jag som tappar bort grejer :s

kom hem vid sju så måste sova nu så jag pallar morron dagen. /SAGAERICSSON

Filmer

DATUM: 29 Januari, 2012 - 22:12
Nu kommer 2 fimer från idag på mig och Lindsey :)Tävlingen :)

DATUM: 29 Januari, 2012 - 20:46
Hej svejs!

Äntligen hemma efter en lyckad tävlingsdag! Är jättenöjd! Har världens allra bästa ponny! Var vid tävligen vid 1 tiden och då skulle en storhästklass börja, sedan ponnyklasserna. Kl 15:15 första start B-ponny och sedan flöt det på. Jag red fram lite ute i en stor hage med massa snö. Var ite mysigt, Lindsey var aptaggad bockade lite och körde på. Efter en stund fick jag rida fram och sedan hoppa fram. Framhoppningen gick bra! Lindsey hoppade bra och vi kom rätt på hindrena. Startade efter Saga i LD:n så jag hann se henne. För mig gick det BRA var en bana på 7 hinder clear round. Vi vart felfria och rosett! Efter det skrittade jag och Saga iväg en bit i stora hagen och sedan gick vi banan till LC. En bana på 8 hinder i grunden och 5 hinder omhoppning,  direkt om man vart felfri. Red fram och hoppade fram och Lindsey var jättefin, ocg pigg! Asbra bjudning hela dagen! Banan gick bra att hoppa, Men till hinder nummer 4 kom vi för nära och jag höll in henne lite för mkt, så vi rev, men restan av banan kom vi runt. Och det kändes toppen ändå! Nöjd över dagen kan jag säga! Världens allra bästa ponny har jag ♥

Lägger in filmer sen :)

Nu ska jag äta.

Helgen

DATUM: 29 Januari, 2012 - 14:13
Har inte bloggat på ett tag nu, ja vet, men ska bli bättre :) Igår så red jag lite dressyr. Hon var duktig och hostade inget som hon har gjort förr. Först så satte vi på en snodd och hon blev super! sen dog vi bort den,  och hon höll formen. I galoppen ville hon verkligen bara springa iväg! för att hon har inte galopperat på typ 2 dagar, för att hon hostade. Så då fick hon galoppa av sig ;)  Idag ska jag rida ut men Alice :) sen rider jag i ridhuset en liten stund. Alla önskar ett STORT lycka till till ellen och saga :)