OLD TIMES ♥

DATUM: 31 Juli, 2012 - 22:36
Okej, nu sitter jag, Ida här och jag tänkte visa er lite söta bilder på min favorit ponny Molle som jag red när jag var liten. Söt va? 
 
Molle- No More Tears. Som han heter, han lever och är 15 år gammal och är såld från ridskolan till en tjej. Molle var verkligen min ängel. Han var söt och mysig och hade en kunggalopp. Superfin, hoppa kunde han med. Han hoppade lätt en bana på 90 cm! Han lärde mig mycket och vi hade en särskilt band tillsammas som bara vi förstod. Han litade på mig och det märkte man. Aldrig har jag sett Molle så lycklig när han är med dig Ida, så sa många till mig.
 
Nu lite söta bilder på Molle som är fux!
 
 
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
 

Film från idag!

DATUM: 31 Juli, 2012 - 22:32
Söta är vi som kommer upp iaf!
 
 
 
Ellen Jönsson

Mysigt ♥

DATUM: 31 Juli, 2012 - 21:53
Woooow! OS-Silver! Yeeeeaahhhhhh, Go Sara och Wega! Grymt, första medaljen för Sverige och det görs av ridsporten!!!!! :D
 
 
Red till spökbacken med Alice och Haffie i stallet, urmysigt i solnedgången och med regnbågen. Båda ponnierna skötte sig galant och Lindsey klarade nästan hela backen, lite dålig kondis kanske från sommarvilan? Haha hon va duktig iaf!
 
 
Nu chokladbollar som Ida bakat! Mums!
 
Ellen Jönsson
 
 
 

Ååååååååå kolla vad vi hittade!

DATUM: 31 Juli, 2012 - 12:35
Söta!
 
 
 
Ellen och Ida

Långtråkigt...

DATUM: 31 Juli, 2012 - 11:08
Godmorgon!
 
Jag har verkligen lite tråkigt just nu, men hittar väll snart på något intressant, haha. Annars så ska jag ju sitta vid tv:n klockan 11:30 då hoppningen börjar för fälttävlan! Heja Sverige, laget ligger trea! :D Skulle ju vara grymt om vi blev placerade! Och heja Sara som ligger etta!
 
 
 
Jag ska rida bort till spökbacken idag, bra planering då Lindsey behöver den galoppsträckan idag! Pappa och Ida cyklar med, så är jag inte ensam.
 
 
Nu lite Vampire Diaries med Ida! :)
 
Hörs sen, ett roligt inlägg kommer!
 
Ellen Jönsson

dagen hon vart rolig att ut och gå med

DATUM: 31 Juli, 2012 - 10:38
Jag tycker att det är så viktigt att ha koll på sin häst när man hanterar den. Jag minns så väl när min häst vände sig som en vante.
 
Jag var ute och gick med henne i grimma och grimmskaft med Emma och Mindy. Vi gick förbi en hage där två hästar gick som följde efter oss. Annie sket i mig totalt och hade huvudet åt haghästarnas håll och bara trampade på som om jag inte fanns. Jag vart så förbannad och försökte säga till henne men hon var så jävla dum, rent utsagt!
 
Så när vi kommit till paddocken (10 meter från hagen och stallet) så gick jag in dit och vekligen visade vem som bestämmde att hon skulle lyssna på mitt kroppspråk hur fort hon skulle gå, när hon skulle gå och vekligen få henne att förstå vem som bestämmde.
 
Efter den upplysningen för henne har hon varit hur snäll som helst. Visst man måste upprepa sig och aldrig låta hästen bestämma över sig, för då är det inte kul längre.
 
Det var vekligen som att vända på en handske. Hon hade aldrig varit så dum förut men när vi var påväg på tillbaka vägen om vi hade varit ute och gått så gick hon bara på.
 
Nu däremot lyssnar hon iaktagande på vad hon ska göra och det är alltid jag som bestämmer!
 
 
Typ sådär såg hon ut när hon gick emot hagen fast ännu mer nyfiken och uppmärksam på häsarna.
 

Different Is Beautiful

DATUM: 30 Juli, 2012 - 21:38
Jag vet att Ida och jag har varit sämst på att uppdatera er nu i några dagar...så förlåt men vi har helt enkelt inte den lusten eller så just nu. Mycket som händer men det har också blivit lite tråkigt eftersom att vi inte får så stor respons. Men aja, vi är igång snart igen. Lite vila är bara skönt, kallas SOMMARLOV än så länge :p
 
Men vi lever, lever livet, solar, köper glass, skrattar umgås och har det bäst!
 
 
 
Kramar
 
Ellen och Ida Jönsson

Ingen rubrik..

DATUM: 30 Juli, 2012 - 11:39
Hej på er!
 
Vi hade utsläppet imorse så vi var där tidigt, cyklade hem kollade lite tv och nu har vi kollat klart på hela säsong 1 på The Vampire Diaries!
 
Nu så ska Ida och jag njuta över dem sista veckorna på sommarlovet. Men en sak till har vi att se fram emot, vecka 33 så åker vi till Göteborg och går på Liseberg och shoppar i stan! Grymt kul! Då har vi nåt att se fram emot.
 
Snart tror jag vi får laga nån god lunch.
 
Söt bild på mig och ponnyn Kris jag hyrde en sommar :)
Ida och Molle, söta va?
 
/Ellen och Ida Jönsson

Morgonritt!

DATUM: 30 Juli, 2012 - 09:12

Eftersom att vi hade utsläppet idag så tog vi en mysig sväng ut med Lindsey i skogen :)


Fun day with my family ♥

DATUM: 29 Juli, 2012 - 21:32
Tjaaa! Idag har jag haft en superbra dag. En familjedag kan man säga. Först så åkte vi till stan och åt lunch tillsammans. Sedan gick vi ner till stan och där köpte jag två saker som jag ska ha till mitt nya rum. Mitt nya rum kommer bli tufft, japp det har jag bestämt! haha :) Sedan gick vi ner till stan och köpte glass.
 
Efter det blev det stallet. Det gick sådär. Det småregnade lite när jag red och Lindsey och jag var lite oense. Hon var pigg och ville inte lyssna så bra. Formen var inte super och ja, inte bra helt enkelt. Jag tar nya tag imorgon. Ellen och jag tar utsläppet imorgon så då rider vi nog då också. Jag tänkte rida ut i skogen och sedan köra lite lösgörande dressyr på banan. Inte ett så jobbigt pass asså.
 
Alltid så typiskt då jag verkligen vill visa att  jag har utvecklas med Lindsey och visa vad jag kan för mamma och pappa. Det är då det går dåligt....och när kameran inte är med, då går det toppen :/
 
Aja, det går bättre nästa gång. Hoppas jag ♥
 
blogg.se dampar så jag kan inte lägga upp bilder....sorry
 
kram
 
Ida Jönsson
 
 
 
 
 

En tripp till stan

DATUM: 29 Juli, 2012 - 12:03
Idag tänkte vi ta en sväng till stan med familjen och äta tillsammans. Alltid lika mysigt när hela familjen kan göra något tillsammans. Jag ska då leta efter en speciellt halsband som jag vill ha. Ni får se sen om jag hittar något :)
 
Efter det åker vi till stallet. Ida rider lite dressyr ute på ängen med henne. Pappa följer med och filmar, så en snutt får ni nog :D
 
Annars då fortsätter både Ida och jag nörda Vampire Diaries. Båda har blivit galna och snart så har vi kollat klart hela säsong 1. Hahah lite sena va? Jajaja nu har vi ju tiden att kolla, så varför inte? :D
 
 
 
Ellen Jönsson

Sunday!

DATUM: 29 Juli, 2012 - 10:23
Goodmorning everybody!
 
NICE väder idag, så jag tänker nog gå ner till solstolen och lägga mig där en stund. Inte skönt att sitta inne då.
Det kommer mer upptadering senare, vi hörs!
 
 

åsiktsinlägg- Medryttare

DATUM: 29 Juli, 2012 - 10:02
Hästägarens tankar:
 
Jag tycker att det är ett bra sätt om man vill ha egen häst men sen kanske vill ha en fri dag för vänner, plugg eller bara ta det chill. Eller om man åker bort så har man nån som man vet tar hand om hästen väl, så man kan känna sig trygg.
 
Ryttarens tankar:
 
Ett super bra sätt för den som inte har råd att gå på ridskola eller som vill lulla runt lite själv utan instruktör på ridskolan. Det är även ett toppen sätt för at känna på hur det är att ha egen häst.
 
Man får lära sig ta ansvar och allt runt omkring som man aldrig får lära sig på en ridskola (på de flesta ivarjefall).
 
Personlig åsikt:
 
Jag tycker att det är sjukt bra för dem som behöver. Själv har jag aldrig kännt behovet efter att få nån ledig dag utan jag åker gärna dit.
 
Sen har jag oxå varit en sån som knappt släppt upp nån på min häst för jag har inte tyckt att det kännts bra.Har börjat släppa på det nu men känner fortfarande att vad gör jag egentligen när jag inte åker dit minst 1 gång per dag? Jo, jag sitter framför datorn hela dagen och hur bra är det lixom?
 
Om vi nu hittar en häst och har två hästar så skulle jag nog ha en medryttare till Annie (om det skulle bli så).
 
Jag har själv varit "medryttare" när jag red hos Jennika men det var när jag ringde och frågade om jag fick komma så det var ingen bestämmd dag i veckan eller så. Jag tyckte det var jättekul och jag fick lära mig mkt!
 
Så som, ta in en häst själv, hitta på mina egna ridvägar, bestämma takt tempo, hur länge jag skulle rida, när jag skulle skritta/trava tog nån galopp men det var bara 2ggr typ. Kunde inte så mkt då!
 
Min första uteritt var på en shettis som jag red där:
 
 
Red även dessa två fjordingar:
 
 
Dolly, hon är mamma till Tekla fjordingen på bilden under :)
 
 
Tekla (första gången på henne) 4år tror jag hon var då ;)
 

hööks-vill ha!

DATUM: 28 Juli, 2012 - 18:43
Ni har väl fått hem höökskatalogen! Så många fina saker jag skulle vilja ha.
 
Jacka, som jag tänkte rida i på vintern
 
Pannband, så att jag inte fryser om öronen! haha :D Passar också till jackan!
 
Snygg väst, tycker jag iallafall!
 
Bara bra att ha mycket av tjocktröjor! Bra pris, 199 kr!
 
 
Jag har nyss blivit så galen i olivgrönt! Jag älskar verkligen färgen och jag tror att Lindsey skulle passa bra i den. Eller vad tror ni? Synd bara att jag inte har något olivgrönt som skulle kunna matcha....
 
Detta ska snart vara mitt! Nu är det bara att spara, haha ;)
 
 

Underbara dagar!

DATUM: 28 Juli, 2012 - 18:26
Hej! Jag har haft underbara dagar nu med min fina vän Emily ♥ 
Nu är jag tillbaka i bloggandet igen så, inga fler tidsinställda just nu ;)
 
Imorgon rider jag Lindsey. Jag tänkte rida henne på gräs och jag tror pappa kommer och filmar när jag rider. Det är faktiskt ganska kul att se sig själv på film. Det är också lärorikt!
 
Superseg har jag vart idag. Bara tittat på film och vart i stallet....jag försöker få mamma och pappa att åka ner till Göteborg och gå på Liseberg. Sommaren är snart slut och jag vill hitta på något kul innan allt tråkigt börjar :/
Vi får se hur det blir.
 
Emily och jag, ♥