Hur vi tänker och gör!

DATUM: 26 Juni, 2012 - 21:59
Tänkte berätta lite för er läsare vad vi har för planer med Lindsey och vad vi gör för att nå dem på bästa sätt!
 
Okej, just i nuläget så fokuserar vi mest på galoppen och att få henne att själv hitta formen, hon ska gå i rätt form själv och hon kan det, det är bara det att hon tycker det är jobbigt och gör inte det förns vi måste jobba häcken av oss, jaa...slött. Jag vet!
 
Så karin hjälper ju oss lite, hon har ridit Lindsey fyra gånger och ska rida henne imorgon igen. Vårt mål under sommaren kommer att vara att kunna rida henne riktigt, riktigt stadigt i form på tredelade bettet som vi använder oss av mest! Pelhambetet hjälper oss att få henne att lyssna i hoppningen och samtidigt känna och hitta formen med lite hjälp, (som hon behöver)
 
Låter kanske lite töntigt att vi har som mål att rida henne i stadig form, men det är bara för att hon inte "kan" Utan hela vintern har vi jobbat upp hennes muskler rätt. Så nu äntligen har vi slängt bort gummisnoden! Nu är målet att hon ska lyssna på oss och följa oss. Hennes syke är inte det bästa, vet vi om, hon vill göra rätt, men inte göra det jobbigt för sig. Därför visar hon tydligt och ger upp och vill inte ta in ny kunskap, men hon är på bättringsvägen och det ser folk! Folk som tidigare inte tyckte om Lindsey kan faktiskt komma fram och säga: Vad fin hon har blivit! Vilket är riktigt roligt att höra.
 
Och jag vet att vi har utvecklats rätt mycket med henne!
 
Målet i hoppningen är att klara av banor på Lb felfritt och kanske jobba oss uppåt om nu hennes galopp blir bättre och hennes ben vill hålla!
 
Nu lite bilder ♥
 
Förra sommaren:
 
Till nu:
 
Hon går även djupare i formen och höjer ryggen och arbetar med ryggen och har långa steg vilket inte fanns i hennes huvud innan. Det är tufft att utbilda en ponny, men det är det roligaste som finns och utveckling är bara förnamnet! Även fast ponnyn din inte kan gå så långt ( om ni förstår hur jag menar) så kan du alltid göra ditt bästa och vara glad ändå. för då har man lärt sig mycket på vägen!
 
Lite ögonblicks bilder, Lindsey går djupare nu i formen, länge sedan kameran hängde med till stallet, kanske ska fota lite nästa gång? :D
 
Ellen Jönsson
 

Kommentarer

Kommentera inlägget





Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback