Fullspäckad dag imorgon!

DATUM: 30 November, 2012 - 23:17

Imorgon står det mycket på schemat som ska göras!

Vi börjar med:
•sovmorgon
•stallet- rida ut på Lindsey
•baka cupcakes med Ida
•fira 1:a advent med familjen (inte hemma på söndag)
•städa hemma
•ta hand om djuren
•fixa i ordning mig
•till Nyköping
•fest
•hem på kvällen = sova i bilen, hehe!

/Ellen


Så typiskt

DATUM: 30 November, 2012 - 19:25
Jag har blivit jätteförkyld och halsen värker och näsan rinner och nejnejnej!!!
 
Jag vill inte alls bli sjuk nu till Stockholm! Åhh vad jag längar, jag sitter vid datorn och kollar resultat och bakom kulisserna hela tiden!! Åhh vad avundsjuk jag är på alla som är där nu! Jag vill också dit nu direkt! Jajaja på söndag så :D
 
 

TAKE A CHANCE, YOU NEVER KNOW WHAT MIGHT HAPPEN

DATUM: 30 November, 2012 - 18:43
Hej på er!
 
Äntligen fredag!! Jag som tyckte veckan gick långsamt fast att jag var ledig i måndags. Och idag vill jag bara stryka ett sträck över min skoldag, hade redovisning och jag gjorde totalt bort mig, snälla döda mig någon?
 
Iaf så hämtade mamma mig efter skolan. Jag åt lite mellis och sedan åkte vi till stallet. Vi fixade Lindseys sår direkt. Bytte och tvättade rent. Det såg bättre ut idag, fast det hade kommit ganska mycket blod ändå, men det var ju torkat. Lindsey är så otroligt snäll när vi fixar henne, hon står helt plickstilla och låter oss ta på henne överallt utan att hon rör sig.
 
 
Sedan red Ida barbacka i ridhuset, skrittade fram länge och jobbade mycket på flytta rumpan och lite öppnor och slutor, Lindsey var fin! Traven satt super och det blev riktigt fina fattningar i galoppen! Finisar! :D
 
Nu sitter jag i soffan och fixat bilder till en i stallet som togs av Ida för länge sedan. Ikväll väntas myskväll.
 
 
Puss
 

Undrar....

DATUM: 30 November, 2012 - 14:44
HEJ!
 
Idag har jag ingen aning om vad vi ska hitta på Lindsey. Det skulle ha varit Karinträning som sagt men det blev ändringar. Så vi får se vad vi ska hitta på, och förresten så har ju Lindsey ett sår på benet. Hon kanske kan vara lite öm. Men det är nog inte så farligt ♥
 
Just nu så smsar jag lite med en underbar vän, och väntar på att Ellen ska sluta skolan.
 
Ikväll blir det myskväll med familjen framför X-factor. Det blir super! Är det någon som vet om det går några sändningar från Stockholms horseshow, på tv? Hittar inget i tidningen....
 
Vill också passa på att säga om det är något ni vill att vi ska blogga om eller om ni har några frågor kring våran blogg så är det bara att fråga på! Vi svarar alltid :D
 
 
 
 
 
 
 

Lindseys sår

DATUM: 30 November, 2012 - 08:02

Hello! Fredag, yeah!! En dag närmare Stockholms horseshow! :D

Jag slutar alltid kvart över tolv på fredagar så det blir en skön dag :)
Som Ellen skrev förut så har Lindsey varit i farten, och tänkte om ni ville se en bild på hur såret såg ut....

Ha en bra fredag, kram Ida


ANNIE <3

DATUM: 29 November, 2012 - 22:04
Vi vet Saga att det är tufft nu, du kanske inte alls vill bli påmind om det, men vi vill bara tala om att vi finns och vi båda vet att Annie har det super! Och jag vet att du vet det såklart, eftersom du sagt ja, annars skulle du inte gjort det.
 
Med detta inlägget vill jag bara tala om att bara för att Annie inte är Sagas så betyder det inte att Annie kommer försvinna från bloggen! Minnena är många och otroliga. Annie är speciell, en otrolig ponny med ett hjärta av guld. Jag förstår både Saga och Tilda varför man fastnar för Annie, alla har gjort det, inte bara Saga utan även alla i stallet. Hon är inte bara en ponny, hon har vunnit många hjärtan. Alla kommer sakna henne, men den ponnyn är mer än guldvärd. 
 
Vill passa på att sluta inlägget med just bilder på fina Annie ♥
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi alla kommer sakna dig Annie, men vi vet att du har det bra. Vi alla älskar dig ♥
 

En galen ponny

DATUM: 29 November, 2012 - 20:03
Hej!
 
Åhh känns som en lång dag men det var en härlig dag idag. Började med att åka till skolan klockan 8. Men jag började inte förns vid 11. Men jag hann ju fixa lite uppgifter mm. Sedan hade jag en lektion som bestod av att inte göra någonting för min del då jag var klar. 
 
Sedan gick jag till bowlinghallen och käkade pommes med mina fina vänner! Sedan hade jag två lektioner och efter det cyklade jag till stallet.
 
När jag kom till stallet så såg jag att Lindsey var lite tjothahejtiglad. Haha hon stod och studsade på stället och verkligen stegrade med benen i luften och sparkade med dem. Jag stod en stund och kollade på vad hon höll på med innan jag tog fram mobilen. Tyvärr ser ni kanske inte så jättebra. Men hon blev lugnare mot slutet. Tokig är hon ju, hon måste ju ha någon slags överslagsenergi. Ändå är hon inte så ung, finns yngre ponnier i hagen. TokLindsey...♥
 
 
 
Missa inte början!!!
 
Heheh tillbaka till galna Lindsey. Jag tog in henne då precis för att hon skakade med bakbenen så hon kanske frös. Tog in henne och satte på flecetäcke och tjocktäcke. 
 
Och sedan när vi skulle borsta så upptäckte vi att Lindsey hade fått ett långt och smalt köttsår på benet. Förmogligen har hon broddat sig själv. Men vi tvättade rent och tog på kompress och lindade så nu ser hon ut såhär. Hon hade två sår som blödde. Som tur var kollade Karin upp det och det var inte jättedjupt, men Lindsey fick vila ifall hon känner att det ömmar och gör lite ont.
 
 
Älskar dig min plutt, fast att du är i tokfasen nu, love you and vill allways do ♥
 

Annie åkte idag, bara en ponny kvar

DATUM: 29 November, 2012 - 17:05
Hellu
 
Imorrse så åkte jag och pappa till stallet vi plockade ihop det sista till Annie. Perman (de som nu mera äger Annie) kom ner till stallet 8.30 och så lastade jag Annie. Hon vart lite stressad för en i stallet började släppa ut hästarna.... Men hon kom in i transporten på andra försöket.
 
Hos veterinären lastade vi ut och ställde henne i samma box som förra gången. Hon hade fått ett sår på höger bak under åkturen eller när jag skulle sätta på transportskydden och hon snurrade runt för en i stallet släppte ut hästar. Sen gjorde Pelle (veterinären) en besiktning och hon gick igenom utan anmärkningar.
 
Då så körde vi hem Annie till sitt nya hem. Hon fick stå i transporten medan vi fixade alla pappren och bar in grejerna till stallet. Det var jättemysigt där, jag tror Annie kommer att trivas när hon har funnit ro. Vi skulle släppa ihop henne med de andra hästarna (2 shettisar och en c-ponny). Annie har aldrig träffat en shettis så hon trodde typ att de var monster. Men vi släppte in henne och sen började alla hästar jaga Annie så hon spränger staketet. Det var ståltråds spiral som grind så Annie såg inte de förrn i sista sekund och då hann hon aldrig stanna. Så tråden fastande runt benet och hon rusade iväg 100meter. Jag och pappa sprang efter henne. Sen fick jag stå och lugna henne så att pappa kunde försöka få bort det från hennes ben.
 
Efter det så släppte vi henne i en hage själv, där hon fick gå och återhämta sig. Sen åkte vi hem. Har just chattar med Tilda (hon som har Annie) och hon skrev att hon hade skrittat ut på henne och att hon var väldigt stressad. Men att det gick bra och att de hade släppt ihop c-ponnyn med Annie så hon fick lite sällskap, det hade gått bra.
 
På Lördag åker jag och mamma dit och hälsar på. Ska även hjälpa Tilda när hon rider Annie :)
 

Byta gästbloggningar?

DATUM: 29 November, 2012 - 15:01
Om du skriver ett gästbloggs inlägg till oss så skriver vi ett till dig samt följer dig på bloglovin'.
 
Kommentera bara här på bloggen om du är intresserad med mejl adress och vad du vill att vårat gästbloggning ska handla om och ifrån vem det ska vara.
 
Våran mejl [email protected]
 
 

För 2,5 år sedan vinkade jag hej, nu är det dags att vinka hejdå

DATUM: 29 November, 2012 - 09:30
..... ja, snart är vår tid över. Imorgon klockan 8.30 åker du ifrån ditt gamla hem för att ge dig ut på nya äventyr. Jag är så tacksam för att du stannade vid min hållplats och hade 2,5 fantastiska år, men nu får du forsätta. Jag kommer alltid att älska dig av hela mitt hjärta och jag kommer inte glömma en endaste minut!
 
Jag vinkade hej
 
 
 
första provridningen
 
 
veterinärbesiktningen
 
 
Början på vår resa
 
 
de små skutten jag vågade ta
 
 
tills att jag fick dig i fin form
 
 
tills att jag vann ditt hjärta
 

Kommer alltid att älska dig
 

Markarbete med Dippe

DATUM: 28 November, 2012 - 23:16
Skulle ha ridit ut men det blev så mörkt ute så istället red jag lite markarbete med Emma, Sofia och Elsa. De skulle ha en 17,5:a. Så även jag passade på att rulla lite över den.
 
Han var jätte mjuk och fin i skritten och galoppen men i traven gick det inte riktigt. Red även idag utan chamongen då han har fått skav. Inget farligt men jag vill bara inte att det ska bli värre så minskar ner användningen utav den.
 
Över 17,5:an så kunde vi variera mellan 4-8 galopp språng vilket jag tycker är väldigt bra. Han gick knappt aldrig i fyrtakt idag heller! :D Läste på hippson och hittade en liknade övning fast med 15m emellan och då sa dom att eftersom man inte hoppar varje dag så är denna övningen ett jättebra sätt att öva avståndsbedömning, utan hinder.
 



Sista ridpasset som min egna ponny

DATUM: 28 November, 2012 - 23:06
Red barbacka i tältete och Annie var super mjuk följsam och allt var bara fantastiskt! Tränade lite avbrott oså :)
 
Sen provade jag även att göra ett galoppombyte och det har fastnat nu äntligen. Gjorde några och hon bytte i princip alla helt rätt med både bak och fram. Så stolt över min lilla prinsessa :love:
 
Det kunde inte ha varit ett bättre ridpass. Annie var så fin och taggad på livet. Hon har aldrig gått bättre!
 

Onsdag

DATUM: 28 November, 2012 - 21:41

Sjukt skön skoldag idag med! Min skoldag:

* Skolbio
* Lunch
* Idrott
* Spanska (film)
* Matte praktisk (fick godis)

Sedan stallet och Ellen hade redan fixat allt :) Inga läxor just nu, love life!

Tyvärr blir det ingen karinträning för mig på fredag för att Karin skulle till Globen då, men så äre. Vi får köra på en ellenträning istället, haha :D

Nu så har jag myskväll med familjen en sådan lill-lördag. Myspys!

 

 


Har jag nämt att min ponny är envis???

DATUM: 28 November, 2012 - 20:23
Hahah sjukt vad stoig och envis ponny jag har. Som ni kanske har hört och märkt här på bloggen så hänger det mycket på hur sammarbetsvillg Lindsey är och vad hon har för planer för dagen. Ett exempel från idag:
 
Jag tog in Lindsey vid två-tiden och borstade ocg fixade, tänkte rida ut en mysig runda i skogen fast att det snöade. Tänkte att Lindsey behöver variation så en sväng i skogen att galoppera av sig lite tycker hon bara är kul. Påväg ut satte jag på flecetäcke och reflextäcke, regnjacka på mig och reflexväst. Väl ute var det helt okej, men det tyckte inte Lindsey, jag tror jag kom ca 200 meter sen tog det stopp. Jag menar helt stopp! 
 
Man kan inte vinna över en häst på 450 kilo. Jag gör allt för att få fram henne, men inget händer. Jag kände inte precis för att hoppa av och dra henne fram och sedan hoppa upp och sedan skulle det ta stopp igen. Jag suckade och red åt andra hållet. Så jaaa, då kanske vi kom 300 meter sen var det stopp där också. Påvägen tillbaka var Lindsey helgalen och skakade och hoppade, kastade sig och studdsade fram som en gummiboll. Åhh Lindsey...
 
Gick in i ridhuset och jobbade lydnad istället. Lindsey, Lindsey, Lindsey....ibland blir man ju bara helt galen!!!!
 
 

Tävlingssäsongen 2012

DATUM: 28 November, 2012 - 20:09
Ja, nu börjar ju tävlingssäsongen ta slut. Jag hittar inga tävlingar just nu. Det finns en, men just den dagen var mina föräldrar uppbokade och det var 15 mil dit. Så tror jag skippar den. Kanske blir det en transportsträcka till men det är en hemlis, det får ni veta om det blir något :)
 
Jajaja, tänkte sammanfatta mitt år med Lindsey och lite nya mål för er.
 
Första tävlingen 2012?
Det var i Februari tror jag och jag startade en LC. Lindsey stannade på fyran, tredje gången då vi ägt henne så jag ramlade av.
 
Bästa tävlingen 2012?
Det var nog då vi var i Linköping eller Guldsporrarna. Kanske inte dem bästa resultaten, men en bra dag för mig och Lindsey ändå. I Linköping så i LC- 0+4, en utanför placering. I LB nollade vi grunden kan man säga och var påväg till omhoppning men jag hoppade fel hinder. Guldsporrarna rev vi sista i LC och LB klarade vi inte kombinationen, men det visste jag ju. :)
 
Vad hade du för mål 2012?
Att vi skulle gå felfria i LC och debutera LB.
 
 
Uppnådde du dem?
 Haha, både jag och nej. Vi har aldrig gått nollnolla i LC tror jag. Men gått till omhoppning flera gånger. Lite slarviga framben eller nåt har alltid varit ivägen. Ja vi debuterade LB. Har startat 4 stycken.
 
Vad är målen för 2013?
Att fortsätta kämpa i LB och ha kul och roliga rundor, kanske starta nån LA om vi känner att vi klarar och kan det.
 
Bästa tävlingsarrangören 2012?
Hmm, det är nog Guldsporrarna i Vingåker eller Nyby-torshällas klubb.
 
Varför?
För att dem var så trevliga där och man bemöttes bra och det var fina banor.
 
 
Vilken klubb tävlade du för 2012?
Katrineholms ryttarförening.

Vilken klubb kommer du tävla för 2013?
Samma

Har du ridit i något lag 2012?
Ja
 
Ska du rida i något lag 2013?
Ja kanske, div 2 och kanske 1 ?
 

Vilken/vilka tränade du för 2012?
I hoppning Daniel Svensson, Louise Haaga och Mathias Gustavsson och i dressyren Karin Öhman.

Ska du fortsätta med det 2013? 
Ja, Daniel och karin.

Har du tävlat i någon ny gren 2012?
Nej

Ska du tävla någon ny gren 2013?
Ja förhoppningvis lite Fälttävlan :)
 

Vad har du för förväntningar på året 2013?
Oj jag vet inte riktigt. Men jag förväntar mig ännu mer träning och att jag och Lindsey ska gå från klarhet till klarhet istället för massa bakslag. Jag förväntar mig även ett år med mycket glädje och kunskap.