Heta ponnysar

DATUM: 29 Oktober, 2012 - 09:00
Om man köper en lite hetare ponny så kan man inte bara för det köra slut på den, för att man tycker att den har överskotts energi. Utan har man köpte en hetare ponny så ska man försöka omvandla det till enegrinen som behövs när man rider.
 
Att istället köra slut på ponnyn resonerar till att ponnyn får träningsverk och allt bara forsätter i det onda spåret. Jag tycker att det är så viktigt att man tar vara på den ponnyn man har köpt och att man inte försöker omvandla den till en spring maskin eller liknande!
 
Att rejsa runt på ponnyn och försöka göra så den blir av med egergi är nog det sämsta sättet. Försök istället och rida igenom ponnyn ordentligt i dressyren. För då får den åtminstånde jobba med rätt muskler och du lär dig hantera ponnyn på ett mycket bättre sätt.
 
Blir så arg på folk som skriver "att sin ponny har så mycket överskotts energi så att de red mycket galopp idag för att den behövde springa av sig", nej det är absolut inte vad den förtjänar. Om man nu köper en pigg ponny och vill att den ska bli av med energi då är min fråga varför i hela helvete köper du en pigg ponny om du inte vill ha en? :O Det finns andra ponnyer som kanske passar dig bättre isåfall.
 
Det är min åsikt och den står jag för. Nu är frågan vad har ni för tankar kring detta?
 
 

Kommentarer
Postat av: Emelie

SV: visst är det konstigt ang statistiken? Haha.. :o

2012-10-29 @ 09:20:04
URL: http://johanssonsen.se/

Kommentera inlägget





Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback