Min Söndag

DATUM: 31 Mars, 2013 - 19:52
Tjatja bloggän!
 
Just nu lagar jag söndagspizza med mammi och pappi, och dansar vilt på golvet med dunkande hög musik. I love my family ♥
 
Ellen sover borta hos ett par kompisar ikväll :) Idag har det verkligen vart vår. Himlen har varit knallblå hela dagen och solen värmt. Ellen red ut på Lindsey vid 4-tiden i vårsolen medan jag cyklade med. Vi pratade glatt och det var verkligen urmysigt! Lindsey tyckte det var superkul att vara ute i skogen och galoppera, och det är med ett leende på läpparna att berätta det. Hahah nej men hon är för sööt den där ponnyn ♥
 
Sedan har vi varit duktiga och tvättat hela transporten både utvändigt och invändigt. Så nu är den glittrande fin igen. Vi är så otroligt nöjda med transporten vi har nu. Vi köpte den när vi var i Falsterbo då min lilla pappa kom i kontakt med en person som var en riktigt bra säljare ;) Haha så det slutade med att vi stod där och bestämde färg på den och allting sånt. Den är ljus i taket och ljus inuti och utanpå så är den glittrande vinröd.
 
 

Tävlingssugen!!!

DATUM: 31 Mars, 2013 - 14:47
Åhh vad sugen jag är på att tävla nu!! Jag bara tränar och tränar, nu vill jag åka iväg och tävla också!
 
Men snart är det dax. Vecka 15 åker vi till Mantorp och då hoppar jag en LC och en LB. Veckan efter den så är det Div I och då hoppar jag en LB. Sedan vecka 18 är det tävling i Vingåker och jag har bara anmält mig till en LB, men får se om jag hoppar en LC innan..vi får se. För jag tycker alltid Lindsey går bäst i första klassen, och då skulle jag vilja hoppa LB. Och vi är inte riktigt redo för LA än. Det känns som ett så stort steg.
 
Men mer träning och rutin på LB-banorna så tror jag att vi kommer kunna starta LA efter råd från tränare och när vi känner oss redo. Och klarar det lite mer. Jag funderar på att debutera i sommar på Guldsporrarna, som förra året då jag debuterade LB med Lindsey.
 
Vi får se helt enkelt. Men jag vill verkligen tävla snart!!
 
Har ni någon tävling inplanerad eller så?
 
 

Vart och tränat 👌

DATUM: 31 Mars, 2013 - 13:24

Påväg hem nu och idag ska pappa köra hem transporten och den ska vårtvättas!

Och Linspins får komma ut på en mysig uteritt i solen.

Hur ser eran söndag ut?
Kram Ellen


Film

DATUM: 30 Mars, 2013 - 21:31
 
 
Jag förstår inte alls varför det blir hackigt på vissa ställen...säkert datorn för den suger...
 

Jaaa, men tja vad duktig jag var i torsdags //Lindsey

DATUM: 30 Mars, 2013 - 20:36
Sötnos, åhh vad jag älskar denna tjej ♥
 
 
 
 
 

TILL SALU!

DATUM: 30 Mars, 2013 - 11:51
Tänkte sälja lite utrustning som jag inte använder mig av. Allt är i gott och fint skick. Inte alls mycket använda!
 
Animo kavaj till salu. En Lafitte, ny modell ifrån italienska Animo. Mellanblå kavaj med fina detaljer. Italiensk storlek 42 och svensk storlek 36 står det i kavajen, men den passar även en 38 om  man vill att den ska sitta tajt. På mig sitter den bra och jag har storlek 34/36. Så den passar allt mellan 34-38.
Den är inte mycket använd så den är som ny! Nypris 4000 kr och jag säljer den för 1800 kr. Ni får även lägga bud. Men det ska vara ett rimligt bud!
 
 
 
 
 
Racesafe till salu! Svart racesafe i storlek XL Child. Jättefint skick inte alls mycket använd. Jättefin passform och sitter bra. Passar dem flesta från 155 cm - 170 cm lång. Snygg väst som är säker och bra! Nypris: 2500 kr och jag säljer den för 1000 kr!
 
 
 
Tretorn Falsterbo GT till salu! Inköpta under våren 2012 och använda några fåtal gånger. Alltså är dem fortfarande i superskick! Säljes för att jag inte använder dem. Nypris ca 5000 kr och jag säljer dom för 1500 kr. Går även här att lägga ett rimligt bud. Stövlarna är i storlek 37.
 
 
 
Om ni är intresserade så hör av er antingen här via bloggen eller så skickar ni e-post till mig på [email protected]
 

Lindsey i hagen - Gårdagens bilder

DATUM: 30 Mars, 2013 - 11:35
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Saturday morning

DATUM: 30 Mars, 2013 - 11:04
Godmorgon!
 
Vi stannade över natten så vi är fortfarande hos M och M. Vet inte riktigt när bilfärden går hem, men kanske runt lunch för vi går säkert en lång promenad med hundarna och mamma vill provköra morfis racerbil. Han är crazy i bilar och har dem allra snabbaste, med mest hästkrafter nu har han köpt en trimmning så den har 50 extra hästkrafter, hahah lätt jag åker med på en runda!!
 
Filmen måste jag fixa hemma för den är på min andra dator.
 
Ett smakprov från gårdagens bilder.
 
 

Hos m och m

DATUM: 29 Mars, 2013 - 21:16

Som sagt är vi i Nyköping eller rättare sagt Oxelösund.

Ida och jag kollar på Let's Dance. Åh jag har alltid följt och jag tycker det är så himla kul att se på. Otroligt fina klänningar har dem och ja hela programmet är underhållande.

Tidigare idag så red jag ut på Lindsey barbacka och Saga med Dippe och Ida gick med.

Bilder på Lindsey och film från igår kommer ikväll eller imorgon!

Kram Ellen


Banskiss

DATUM: 29 Mars, 2013 - 12:00
Lite rörigt kanske men ni kanske fattar.
 
 
Vi hoppade fram på en stor volt över ett kryss för att få bra och rätta språng i båda varven. Övningen hade vi ganska svårt med för att jag försökte hålla Lindsey kort och med korare galoppsprång men där skulle vi ha långa och komma med långa galoppsprång fast i ett lugnt tempo så därför kom vi för nära dem flesta gånger men det var svårt att få henne att har långa galoppsprång utan att springa.
 
Sedan hoppade vi dem tre sockerbitarna på rad, (brunt ritade) eller det var räcken men ca 50 cm, men ett galoppsprång emellan. Det gick lite för fprt och lite hastigt, men endå okej.
 
Efter det hoppade vi övning 1 och övning 2 (Orande och rosa) som är samma övning fast olika hinder och i olika varv. Som ni ser på bilden. Det funkade bra och Lindsey lyssnade väldigt bra!
 
Sedan hoppade vi banan. (grön) Det var tekninskt sätt ganska svår för efter kombinationen drog hon iväg och blev otroligt stark vilket var svårt att få tillbaka henne där, första rundan gick inte bra men den andra bättre!
 
 

Sometimes you win, sometimes you learn

DATUM: 29 Mars, 2013 - 11:32
Hej på er, Påsklov! Så himla skönt, en vecka som verkligen behövs!
 
Träningen igår var riktigt tuff för Linspins och mig! Mycket övningar som vi har svårt med, alltså var det jättenyttigt!
 
Som jag sagt innan så hoppar jag Lindsey på vanligt bett på hans träningar och bara det är en utmaning för Lindsey är jättestark och hon trivs med att gå på gummipelham och vi får jämnt bra språng och jämna rundor och hon går lätt fram och jag kan ta tillbaka henne.
 
Men absolut så tycker jag att det är bra att kunna rida henne på vanligt bett även i hoppningen, men hon blir jättelätt lång och bara galopperar och vips så kommer ett hinder och hon bara, ojsan och lyfter knappt på benen för att hon INTE TAR MINA FÖRHÅLLNINGAR!
 
Så det är sjukt svårt att få dem rätta sprången men också jättenyttigt! Johan Spetz är ju lagledare för juniorer som hoppar EM. Så det är sjukt roligt att jag fått chansen att hoppa för honom. Han är jätteduktig och noggrann. Han kan precis allt och han lär verkligen ut på ett bra sätt. Man får lära sig rida som stjärnorna, så säger han själv. Han stannar upp en under framridninen och berättar vad man kan göra bättre, alltså får man lära sig rida rätt och snyggt. Alltså mycket dressyr/markarbetes tips! Vilket är otroligt nyttigt, jag har lärt mig massor på bara några få månader när jag tränat för honom och utvecklat min ridning till ett bra och rätt sätt på grund av att han förklarar så bra!
 
Tänkte berätta övningen i ett annat inlägg och självklart kommer film. Förövringt så var Lindsey pigg, lång och stark men hoppade fint! Och jag var mindre nöjd igår men när jag ser tillbaka på träningen så var den lärorik och jag tyckte att det såg bättre ut än vad jag kände.
 
 
 
 

Instagrambilder

DATUM: 29 Mars, 2013 - 10:40
 
 
 
 
 
 
Följ mig här: HÄR
 

LOV!

DATUM: 29 Mars, 2013 - 10:29
God morgon på er! Så himla skönt med lov nu, eller vad säger ni?
Jag vaknade upp vid 9, med solen i ögonen från fönstret, med klarblå himmel. Bättre start finns inte :)
 
Mammi, och pappi fodrade alla hästar och släppte ut dom så Ellen och jag fick sovmorgon. Tack ♥
 
Lindsey ska få en uteritt idag och sedan lite trav i ridhuset. Ellen rider och både jag och kameran följer med! På eftermiddagen så åker vi till Nyköping och ska tillbringa dagen hos mormor och morfar. Hur ser eran dag ut idag?
 
Snart så måste jag ta tag i mitt liv lite grann. Städa mitt rum, göra rent hos smådjuren och sedan dra till stallet.
 
 
 

Framme

DATUM: 28 Mars, 2013 - 17:12

I Ålberga och ska träna för Johan Spetz!


Seg

DATUM: 27 Mars, 2013 - 22:25
Jag är så himla trött nu varje kväll, så jag orkar inte ens gå och lägga mig...ska bli så himla skönt med looov nu en vecka! Bara en dag kvar, sedan blir det haalleluujjaaa. Nej skoja ;)
 
Hoppas ni haft en bra dag, det har i alla fall jag. Tänkte nu gå och göra mig i ordning för sängen. Ellen red ju för Karin dag och det såg jättebra ut. Det var verkligen en lärorik träning, vilket är riktigt kul! Imorgon så ska Ellen hoppträna, och jag följer med som alltid :)
 
Förlåt för denna urtråkiga blogginlägg, är för trött för att tänka, puss och god natt ♥