Världens bästa Lins

DATUM: 28 Februari, 2014 - 21:28

Kärlek vid första ögonkast!
Min fina polle gick så himla bra idag! Jag red ett lösgörande dressyrpass med en perfekt dressyrponny. Hon var så fin och i slutet gjorde vi öppnor och skänkelvikningar som aldrig förr! Red inte så länge, utan tog bara lite galopp och hade en bra plan genom passet. Nu vet jag lite hur jag behöver rida henne för att få fram det bästa ur henne. Jag är även nöjd över mig själv idag. Bästa L gör mig lycklig <3

There are so many beautiful reasons to be happy

DATUM: 28 Februari, 2014 - 07:42
Friday! Let´s go!
Nu kör vi på tre lektioner och sen efter skolan cyklar jag ner till Lindsey och rider ett lösgörande dressyrpass! Det kommer garanterat att bli en plugghelg, men lite saker blir roligt ändå. Ikväll blir det myskväll och under lördag ska jag rida en rolig markarbetes träning med Saga och sen har vi klassfest på kvällen. Söndag, står det plugg hela dagen om jag ska hinna göra klart min idrottsuppgift och plugga vidare till spanska provet. Ha det!
/Ellen

Hoppa i säng

DATUM: 27 Februari, 2014 - 23:29
Lindsey och Ellen vintern 2011
Efter skolan så åkte mamma och jag iväg till träning. Lindsey var på jättebra humör så hon var glad och snäll hela tiden, som alltid men extra idag.
Själva träningen gick bra men vi gjorde så extremt svåra övningar som bygger upp styrka och även lite kondition. Så det var perfekt eftersom att det är vad jag och Lindsey behöver jobba på! En rolig men svår övning som jag kommer använda mig mycket av för att få en vändbar och stark ponny.
 
Efter all framridning och framhoppning, hoppade vi en kort bana på 90 och det gick bra, kändes lite hackigt då vi landade mycket i fel galopp, hoppade om den med några språng på 1,05m och då var hon lite trött, banan gick bra, ett pet och sen skulle jag komma igen och då blev allt knas. Lindsey blev trött och och stannade för att galoppen blev för dålig och hon bromsade mot hindret och hade ingen bjudning. Så Johan tycker jag ska hoppa L på vanligt bett för att få fram framåtbjudningen till hinder så att hon inte bromsar in och dels att det blir för skarpt.
 
Jag har hoppat på vanligt bett mycket förut men det jobbiga är att i markarbetet skulle jag behöva babypelhamet men kanske inte i själva banhoppningen, om hon är lyhörd och vi jobbar på lydnaden innan. Annars är det kört. Men klart jag ska lyda Johan och prova igen på vanligt. Jag kan ju inte säga något innan jag prövat, för just nu känner jag lite både och. Samtidigt som jag vill känna och veta om det går bättre med vanligt så säger ändå känslan att jag redan vet hur det kommer bli...
 
Kram! /Ellen

Never let go if you don´t want it to stop

DATUM: 27 Februari, 2014 - 08:53
Stjärnan <3
Dumma torsdag med tråkiga lektioner och en skitjobbig dag helt enkelt! Usch. Idag fick jag min första sovmorgon på flera veckor! Snacka om skönt. Bara ta det lugnt på morgonen. I vilket fall somnade jag nog runt 10 igår och sov till halv 7, vilket betyder att jag sov hela 8,5 timmar inatt. Utvilad, vilket var väldigt skönt. Nu ska jag kila till skolan på min springade häst -------> mopeden.
 
Träning ikväll!! Hörs senare. /Ellen

The most beautyful time in my life, is when I am with you

DATUM: 26 Februari, 2014 - 22:01
min fina ♥
Hej! Känns riktigt skönt att det redan är torsdag imorgon. Jag har faktiskt räknat ut att det är 13 skolveckor kvar till sommarlovet. Alltså bara 3 och en halv månad! Jag hoppas innerligt att dessa veckor kommer gå riktigt fort men jag har riktigt tuffa veckor framför mig med massor av NP-prov -_- Jag är verkligen inte bra på oförberedda prov men bara jag gör mitt bästa så får jag väll nöja mig med det. Fast det skulle kännas riktigt surt om jag råkar sänka mig i typ allt :/
 
I alla fall så gick denna dag rätt fort. Ellen hade redan fixat L klar tills jag kom, så det var i stort sätt bara att hoppa upp och rida. Det var ett jättenyttigt pass för mig idag då jag fick känna på en annan typ av Lindsey. Jag galopperade lite över bommar osv vilket gjorde att jag fick extra tryck i galoppen och det gjorde det sedan enklare att ta tillbaka den och samla ihop den. Lindsey tyckte det var superkul och hon var riktigt taggad på att få hoppa. Så imorgon så hoppas vi på att hon är på samma glada hopphumör då Ellen ska iväg och träna!
 
Nu tänkte jag göra mig i ordning för sängen. Är alldeles för trött nu, hahah. /I

Ida och Lindsey 2 dagars kurs

DATUM: 26 Februari, 2014 - 21:16
 

Make a fresh start

DATUM: 26 Februari, 2014 - 20:57
Summernight
Idag tyckte jag kylan och vintern kom tillbaka. Frös och var trött idag. Tråkig och jobbig onsdag med 3 timmars pluggande spanska. Gick på extra lektionen och pluggade hemma en timme för att jag också hade spanska på morgonen. Vill verkligen klara provet. Tycker spanskan är så himla svår nu, steg 4 och der känns..
Men nu vill jag lägga ner pluggandet. 
 
Jag gjorde i ordning Lindsey tills Ida kom runt halv 4 och sedan red hon i ridhuset. Ibörjan var Lindsey lite stel osv eftersom att hon hade vilat igår men efter en stunds galopperande blev hon kanonfin! Ida red henne jättebra och kunde korta galoppen riktigt snyggt och bra över ett par bommar.
 
Imorgon så är det en stress-dag. Jag tar mopeden till skolan och efter den så ska jag iväg och träna för Johan. Behöver lite hoppträning nu innan tävlingarna och få nya bra övningar att träna på! /Ellen

Tävlingar i mars

DATUM: 25 Februari, 2014 - 21:55
Ja nu börjar lite mer tävlingar dra igång. Jag har ju inte kunnat tävla något dessa två månader då Lindsey inte varit igång helt efter skadan och vi har fortfarande mycket som måste byggas upp på henne. Vet ni några bra konditionsövningar så får ni gärna meddela det, vill ha massa tips på att bygga upp konditionen på henne, även styrke övningar går bra!
 
I vilket fall så åker jag den 9 mars till Åtvidaberg och hoppar LC och LB. Har aldrig varit där så det blir spännande.
 
Den 22 mars åker vi till hamre och då blir det LB och LA, jag ser dessa tävlingar som träningar och det ska bli kul att ha lite mål att kunna sträva efter och jobba med!
/Ellen

You are all that matters for me

DATUM: 25 Februari, 2014 - 21:47
Bilden gör mig så lycklig! Här var Lindsey perfekt! Gick som en klocka, dagen efter denna nollade hon båda starterna i Vingåker och tog en 3:placering!
Som sagt fick Lindsey en vilodag idag så vi pysslade bara om henne i stallet innan mamma kom för att hämta oss. Vi åkte då till djur och fritidsbiten som säljer ut allt i butiken för halva priset. Vi köpte lite smått och gott som hovolja, ridhandskar, blue lotion och pälsglans. Lite saker som helt enkelt behövs i stallet.
 
Känner att jag inte riktigt har motivationen och tiden att dyka in här lika ofta och skriva bra så därför lider bloggen lite men då vet ni hur det ligger till. /E

Don´t overthink, just let it go

DATUM: 25 Februari, 2014 - 07:25
Åka till skolan
Igår pluggade jag massa spanska och var så otroligt trött att jag inte kunde tänka klart. Usch att behöva gå upp klockan 05:45 varje dag..men på torsdag tänkte jag ta mopeden till skolan så jag får sovmorgon om vädret vill tillåta. Igår så red Ida ut och jag gick med och Saga gick med Bob. Ida red barbacka och gick in och travade i paddocken ute och Lins blev riktigt fin och Ida jobbade på hennes läxor av Karin och det gjorde framsteg direkt. Kul att se. Idag får hon vila, så Ida och jag kan åka hem och plugga...
 
I vilket fall så måste jag åka nu, slutar vid 4 och cyklar till stallet efter det. /E

Planering

DATUM: 23 Februari, 2014 - 21:38
Schema vecka 9
Måndag: Så skrittas hon ut en sväng och joggas lite i ridhuset
Tisdag: Vila
Onsdag: Är våra dressyrdagar men den här veckan inte för Karin utan endast jobba vidare själva med arbetet vi fått från Karin att jobba med. Så mycket basic övningar med mycket att tänka på!
Torsdag: Hoppas jag att vi kan åka och träna för Johan, så hoppning
Fredag: Ett lösgörande dressyrpass med fokus på sidvärtes rörelser såsom skänkelvikning och öppna + framdelsvänningar
Lördag: Markarbetes pass med bra övningar
Söndag: Ut och galoppera i skogen
/Ellen och Ida

Dagens starter

DATUM: 23 Februari, 2014 - 15:01
 

Pay and Jump

DATUM: 23 Februari, 2014 - 14:24
 
Idag så var det en pay and jump på vår klubb som jag var med på med Lindsey. Hon kändes verkligen fräsch så jag är nöjd över det. Hon är ju lite speciell så hon är svår att få fram, hon ligger gjärna lite emot och så innan hon helt är igång. Först hoppade jag en 90 runda på 10 språng och den kändes väldigt bra. Det flöt på och jag hade kontroll, vi kom lite nära några gånger då det var många räcken, som vi gärna krånglar till det med. Nollade och helt enkelt en bra runda. Till 1 meter blev hon jättetrött och bar inte sig själv, petade två räcken där vi kom nära och hon lyfte sig inte heller då jag inte hann få upp henne. Sedan tog vi på oss ett stopp där galoppen blev på tog för lång och jag började krångla- mitt fel och Lindsey trött. Men annars hoppade hon kalasbra! Film kommer sen. Hon gjorde även illa sig under knät när hon fastnade i en bom när vi stannade, men hoppas på att det inte var något stort och att hon inte har ont. /E

There is a story in her eyes

DATUM: 22 Februari, 2014 - 18:22
<3
Kändes så skönt att sätta på musiken max i hörlurarna och gymma! Jag var riktigt hård mot mig själv och det känns så bra efter ett pass! Ska verkligen ta mig till gymmet i veckan för att få ut mer av träningen. Efter det åkte jag hem och åt lite lunch och vidare till stallet. Emma och Saga skulle också rida ut så jag och Filippa förljde med. Jag red barbacka på en piggis Lindsey. Hon tyckte det var lika kul som jag att komma ut efter två tuffa dressyrdagar. Imorgon ska jag hoppa Pay and Jump på vår anläggning och det blir 90 och 1 m. Hoppas att L vill och jag ska verkligen rida bra, ofta så rider jag så slarvigt på hemmatävlingar, har aldrig gått så bra faktiskt. Jag slarvar och det slutar i katastrof med en otroligt stark och lång ponny.
 
Men imorgon ska vi vara duktiga och lydiga! Så jag ser fram emot att hoppa och lägga in alla Johans och Stinas tips! Ikväll ska vi kolla på mellon och äta raclette och mysa och även tagga till inför imorgon! Förresten vill ni se Ida och Lindsey under kursen? Jag tog fram kameran några få stunder så jag kan slänga in det här till er. /Ellen

They ignore you now but they´ll need you later. That´s life.

DATUM: 22 Februari, 2014 - 10:54
För fina! Fast inte manen...
Imorse släppte vi ihop Lindsey och Mindy med ett nytt sto så vi var i stallet klockan 9. Det gick bra, dock skulle såklart L visa att hon bestämmer så hon var väll inte så jättesnäll, hoppas bara att de inte springer något. Jag satte på henne skydd i fall att det skulle hända något.
 
Nu har jag precis hoppat i träningskläderna och ska åka iväg för att gymma nån timme. Sedan under dagen ska jag skritta ut en bit med en tjej i stallet och jag hoppas att solen kan vara framme hela dagen! /E