Torsdagens planer

DATUM: 31 Oktober, 2012 - 23:34
Imorgon så är det Daniel träning min andra med Dippe för honom om man räknar med privat träningen vid andra provridningen.Ska bli sjukt kul att få hoppa med Dippe! :thumbup:
 
Troligen så kommer en vän ner till stallet och gör mig sällskap :) Sen blir det halloween kväll med Jönsson och massa annat folk. På trolldal hyr de in livare och så går man en slinga där de skrämmer livet ur en, man håller för fan på att kissa på sig!
 
 
~sommar tack~

Karin träning

DATUM: 31 Oktober, 2012 - 23:28
Hellu
 
Karin red Dippe första halvan av min träning för att se hur han är och för att jag ska se hur hon jobbar honom och så. Det är jätte nyttigt för hon berättar samtidigt som hon rider honom och jag ser hur hon arbetar fram honom osv. Så gör hon med alla som börjar träna för henne hon vill prova på ponnyn/hästen för att känna på den om den är som den ser ut att vara.
 
Eftersom han är inriden i tyskland så är han riden mycket för benen alltså om man har med bagaget (bakbenen) och har skänklaran omslutna (då känner han sig trygg) så går han som en klocka fram. Man arbetar mycket med ställningen från skänklarna och händerna är lite vägledande bara men har ingen stor inverkan.
 
Med Annie så är/var jag alltid tvungen att först fixa framkärran och sen bagaget. Men nu behöver jag inte fokusera på det. Detta är ett helt nytt rid sätt för mig, men jag kommer snart in i det! :)
 
Sen när jag red efter Karin så förstod jag med vad hon menade om hur jag skulle rida honom och när han går rätt så får han ett mycket luftigare steg frammåt och inte uppåt. I skritten sitter det bra, i traven hyfsat och i galoppen har vi en bit kvar. Det gäller att överföra det frammåt. Dippe får lätt en fyrtaktig rythm som vi måste jobba bort, genom att rida lite överdrivet med sätet.
 
Förra ägaren satt typ stilla på hans rygg och jobbade honom inte i ställning. Så han fick aldrig chansen att gå korrekt. Men i Tyskland gick han som han ska, det är det vi försöker plocka fram igen.
 
 
Min fina ponny

Träning + Halloween

DATUM: 31 Oktober, 2012 - 22:56
Imorgon blir det Danielträning vid halv sex och efter det så ska vi fira Halloween tillsammans med Saga och många andra i stallet. Låter trevligt tycker jag!
 
Det var riktigt längesen vi trände för Daniel så jag hoppas på en bra känsla men självklart ska det bli kul också!
 
Funderar på att köra på en blå-röd outfit imorgon, med Schockemöhle schabrak som är blått med röd kant och sedan röda benskydd och blå tröja på mig :)
 
Om det inte blir den ovan så kör vi på svart- orange outfit men har inget svart schabrak...:( Får ta ett snack med Saga, hehe :D
 
 

Friendship

DATUM: 31 Oktober, 2012 - 22:16
Tog lite sovmorgon och hade en lugn förmiddag. Sedan kom Maja, en efterlängtad vän hem till mig. Vi gjorde inte något speciellt men vi hade kul iaf!
 
Sedan cyklade vi till stallet och fixade allt och tog in alla hästar. Sedan red jag Lindsey.
 
Red på utebanan och helt plötsligt blir Lindsey rädd och skenar iväg. Hon är verkligen mörkrädd. Ridpasset gick sådär, Lindsey var spänd och rädd för allt så det blev lite svårt att rida. Men i slutet blev hon jättefin! Lugn trav med långa steg och rund och fin i formen. Gick in i tältet och travade av då det blev för mörkt.
 
Blir ibland lite för ivrig när jag rider, förväntar mig att Lindsey ska gå bra direkt, men innerst inne vet jag att hon aldrig kommer göra det, (hon behöver väldigt lång framridning och behöver tid innan hon är helt mjuk) Men jag förväntar mig att hon ska gå bra direkt. För så som det känns när jag slutar rida vill jag att det ska kännas när jag börjar och så kommer det ju aldrig att bli och det vet jag, men så är det ju för många, men man glömmer lätt det och vill ha den där rätta känslan direkt, men den måste jag rida fram och tills Lindsey ger med sig och är mjuk.
 
Iaf så fick hon massa morötter av Maja sen. Och Ida blev superfin i håret.
 
 
Bild från idag :)
Kram
 

Onsdag

DATUM: 31 Oktober, 2012 - 13:14
Oj, vad dagen gått... Jag har bara legat i sängen och läst bok. Men nu måste jag rycka upp mig och bege mig iväg till stallet. För idag ska jag träna för Karin med Dippe, Annie går jag väl ut och går med en bit som vanligt och ja livet rullar på.
 

DAGEN!

DATUM: 31 Oktober, 2012 - 12:24
Njuter förfullt av höstlovet. Så himla skönt att bara inte göra något, eller vad tycker ni?
 
Idag så ska jag cykla till stan kvart över tre. Mitt hår ska bli fixat, jag ska permamenta håret så vi får se hur det kommer att se ut. Hoppas det blir bra, jag har aldrig gjort det tidigare. Men jag är såå trött på mitt hår och vill testa något nytt :)
 
Förresten så har min blåa vinterjacka gått sönder. Jag har inte använt den alls mycket så mamma ska ta den till hööks imorgon, så får de som jobbar där kolla på det. Inte kul att behöva köpa en helt ny bara för att dragkedjan har gått sönder :( Aja, det löser sig nog!
 
Imorgon, så ska Saga, Ellen och jag på halloweenkväll. Haha, det blir säkert kul! :D
 
HAHA jag sitter vid Ellen MacBook° :P
 

Dippe barbacka

DATUM: 30 Oktober, 2012 - 23:40
När jag köpte Dippe frågade jag om de hade ridit honom barbacka nån gång, men de hade de inte. De tyckte att han såg obehaglig ut att sitta på... Jag kan säga att där har de fel han var inte alls obehaglig, dock kanske inte en soffa som Annie, men han var inte så att man fick ont alls!
 
Han har alltså inte blivit riden barbacka på 2,5år om inte mer. Men han var jätte duktig och det var super nyttig träning för mig då jag inte är van att sitta ner i den stora gången han har. Efter skoningen så har han fått ett mycket finare och luftigare stegpga att han var fel skodd. Men jag hittade faktiskt lite hur jag skulle sitta ner på honom.

Jag red mycket flyttningar skänkelvikningar, öppnor, slutnor, flytta in rumpan, flytta ut rumpan och han är så underbar för han lyssnar på minsta lilla och gör rätt på en gång! :love:
 
Jag ville se så att han inte sprang ifrån mig om jag släppte på tyglarna, så släppte dem och det gick inte fortare! Det är så viktigt att man vet att även fast man inte håller sin ponny så sticker den inte.
 

Min hovslagare♥

DATUM: 30 Oktober, 2012 - 23:30
Hovslagaren var och skodde Dippe idag och alltid lär man sig något. Han är så intressant och prata med och super skicklig!
 
♥ Jag frågade om sadlar och berättade om vårat sadelutprovnings dilema igår. Han sa att jag ska rida barbacka eller longera mycket tills jag har en bra sadel. För han är jätte omusklad vid ryggen pga att sadeln har varit ivägen (detta har hänt hos förra ägaren).
 
Sen frågade jag om Dippes rasp. Vi skrattade gott åt pappas förklaring han gav till veterinären "bjugg på hasarna" hahaha Xd det heter rasp och sitter vid karleden. Min kära pappis, han gjorde sig förstod åtminstonde med lite gissningar. Hovslagaren sa att jag kunde andvända det jag gör dvs, ett shampoo, helosan, sen har jag fått en salva från en i stallet som jag ska ha innan shampoot och sen sa han att jag även kunde badda på virkonS för att få bort bakterierna.
 
♥ Jag sprang med Annie och han kollade och han sa att det bara var att göra som jag gör ha henne inne och gå små promenader. Sen så har hon en flärp från hoven, så lite utav hältan kanske beroer på det? Men han kommer om två veckor igen och ska sko Annie, om hon inte blivit såld.
 
Vi pratade om olika hovslare hur man ska sko. Han berättade att han hade kommit fram till att det ska vara 1/3 i frammtån om man mäter rån hår spetsen (kolla bilden). Och nu så hade det kommit ut i en hovslagar tidning i ca: 7 länder. Vi pratade om hur fel det kan bli och att en hovslager skodde så illa så att skorna satt bara kvar i max en vecka... 

 
(bilderna tagna från google)
 
Asså om ni letar hovslagare så hör av er så ska ni få hans nummer för han ser inte bara hovarna utan kollar hela hästens helhet och ger en tips om allt möjligt (mat, träning, foder, hur man ska sköta saker och allt!).
 
Jag har jag haft Annie i över två år och hon har gått i leriga, steniga hagar men jag har inte haft en ända tapp sko! Det är riktigt bra, man sparar pengar och hästen får bra hovar att arbeta med då hästen belastar hoven i mitten där det ska vara belastning inte för långt fram vs bak.
 
 
 
 

Jönssons ponny=inte smart!

DATUM: 30 Oktober, 2012 - 22:01
Jag hör en smäll när jag håller på med Dippe i gången och går för att se vad som har hämnt. Det jag upptäcker är att utanför Lindseys box så är det helt blött. När jag öppnar dörren möts jag av en vattenhink som åkt i backen och enormt mycket blött spån. Kul Jönssarna ska ha imorgon! :thumbup:
 

Lär känna Lindsey lite till!

DATUM: 30 Oktober, 2012 - 21:28

* Lindsey väntar alltid på något gott efter att man har ridit, och då har hon tålamod :)

* Hon är lite morgontrött

* Hon älskar när man kliar henne i pannan med en piggborste

* Ibland när man gör något härligt, som att rida ut en sommardag så kan man nästan se hur Lindsey njuter av livet!

* Lindsey tar alltid närmaste trä/järnbit att gnaga på då man sätter på täcket....

* Hon ska alltid dricka vatten innan man ska tränsa

* När hon träffar en ny häst (inte i hagen) så ska hon alltid försöka bestäma över den hästen, genom att ha öronen bakåt hela tiden. Då hon vet att hon bestämmer så kan hon vara hur gullig som helst.

* När man inte använt benlindor på henne på länge och när man sedan sätter på det på henne så går oftast ridpasset förvånansvärt bra :)
(Hon känner sig säkert som en riktig dressyrponny då, haha)

* Hon är inte rädd för andra djur, de kan springa runt hennes ben och katter kan stryka sig runt hennes ben, det bryr hon sig inte om :)

* Lindsey kollar alltid extra länge på en när man kommer till stallet

Bästa busponnyn <3

/Ida


You have to believe

DATUM: 30 Oktober, 2012 - 19:01
Hej!
 
Åkte till Saga imorse och vi tänkte försöka fixa en ny header...men vi får se hur det blir, kanske har Saga tid att fixa lite med den ikväll. Annars så fikade vi hos henne och försökte få hennes *förlåt Saga* feta kanin att hoppa lite :D Men Zelda kan och ju, så fin!
 
 
Skulle sedan åka till stallet...men kom inte så långt. Mina bromsar på mopeden är jättesega verkligen och när vi körde på en sträcka, jag låg i ca 25 km/h så blev det gult vid ett trafiklyse och såklart började jag bromsa men mina bromsar bara stod emot, kändes som skivbromsen låste sig typ och sen sa det pang, jag körde rakt in i Saga. Usch vad läskigt det var. Åhhh jag vågar inte ens tänka tanken på om jag inte skulle köra in i någon eller något, shit jag skulle åka rakt ut i vägen innan mopeden skulle stanna. Och då ånej.....usch!
 
Så jaaa...min moped åker till skroten verkar det som...
 
Väl i stallet så fixade vi allt och Ida red sedan i paddocken med Saga barbacka. Det gick helt okej, hade mystäcke på.
 
 
 
 
 
 
 
 

Sadelutprovning

DATUM: 30 Oktober, 2012 - 00:13
Hellu
 
Idag så har vi varit på strömsholm först åkte vi ner till djursjukhuset för att få lite tips ang. Dippes rasp men det gav inte så mycket än det vi redan visste. Sedan åkte vi till sadelutprovningen. Vi provade säkert 15 hoppsadlar vi hittade en som passade hyfsat. Men hon ska beställa hem en som hon trodde skulle passa perfekt på Dippe. Så vi fick låna hem den här som satt hyfsat. För den här prestige sadeln som vi lånat tyckte hon satt förgävligt, vilket vi vet men inte har haft något annat val.
 
Dippe har en hög manke och sen så sitter hans bog så långt bak så att man behöver ha en sadel som inte är så mycket skuren men en hoppsadel är ju skurna därför är det svårt, enklare med dressyr sadelar som är raka.
 
Sen så frågade vi om dressyr sadel och då la hon på en och tyckte att den satt bra. Haha, hon ville bara hem så vi fick låna hem båda och hon tog inge betalt heller. Så går det om man bara vill hem, bra för oss :)
 
Min planer inför imorgon (idag)
 
♥Jönssarna kommer vid 9.00-10.00
♥ 13.00 ska Dippe skos
♥ Mocka och fixa till Annie, Dippe och Twiggy
 
♥ Sen ska Karin kolla sadlarna
♥ Rida Dippe
♥ Ut och gå med Annie och Twiggy
 
 
 

TÖNT ellen!

DATUM: 29 Oktober, 2012 - 23:22
Jag sitter och pratar med värdelns töntigast person som just har tagit moppekortet och som inte tänker köra hem till mig för att det är läskigt!
 
Hon säger att hon inte har någon trafikvana... men jag har förklarat exakt hur hon ska köra. Men istället vill hon köra massa cp vägar när jag ger henne den enklaste av dem alla... Idiot, säger jag bara!
 

länkbyte

DATUM: 29 Oktober, 2012 - 22:49
 
checka in denna blogg :D
 

Veckoschema- Ellen, Ida och Lindsey

DATUM: 29 Oktober, 2012 - 18:47
Scema: Lindsey vecka 44