¡Hola!

DATUM: 31 Augusti, 2013 - 23:45

Jag och pappa har nyss kommit tillbaka till hotellet och nu sitter vi vid receptionen för att det är det enda stället de har wifi på. Vi hat ätit supergod mat och haft en fantastisk fin dag! Det har inte varit ett enda moln på himlen och vi har legat vid stranden hela dagen.

Imorgon så åker vi hem till Sverige så det här var vår sista dag här i värmen. Den kan inte ha slutat bättre!

Nu tänkte vi mysa till det lite på rummet, godbatt, /Ida


Besviken, om jag är..

DATUM: 31 Augusti, 2013 - 21:26
Jag känner lite som bloggaren Caroline Bågfeldt. Vet inte om ni alla vet vem hon är, men hon äger din supercoola valacken Chuck. Han hoppar extremt coolt och har enormt kapacitet men något sätter stopp för dem just på tävlingar. Hon vill komma långt och har ju chansen men den fina hästen men det är något som Chuck inte vill visa på tävling. Lite samma för oss, träningar går ju i princip alltid bra! Det är så himla tråkigt att det inte ska hålla i sig på tävlingarna. Men jag vet att jag är sjukt stark och fortsätter att kämpa även om det går mest ner så går det ibland bra.
 
Jag kämpar och kommer göra det bara för att jag vet att Lindsey kan och vill inte lägga hennes fina talang på sidan. Särskilt när man vet om vad hon kan. Men klart det känns att vi inte får komma runt banan som alla andra. Men jag ger inte upp och det är något som tar en ännu längre!

Tävlingsdag-skit

DATUM: 31 Augusti, 2013 - 19:18

Herregud vad lång dag! Vi är påväg hem nu liksom, snacka om lång dag..
Resultaten är skit, blir så besviken.
Tror att Lindsey inte känner sig bekväm med underlaget och inte vågar ta i och därför blir hon osäker. Är nästan hundra på det för annars ska hon inte göra så. Första klassen var hon seg och jag red henne rätt kort och hon behövde bättre galopp, hon liksom dör och vill inte :/ ett stopp och 3 pet för att hon inte lyfter. I la stopp på andra två gånger. Blev så ledsen då, varför ska hon vara så. Jag vet ju att vi kan.


Skola, stallet, Strömsholm, stallet, hemma

DATUM: 30 Augusti, 2013 - 23:03
Full rulle har det varit idag! Äntligen sitter jag i soffan och myser. Vi åkte direkt till Strömsholm efter skolan och jag älskar verkligen Strömsholm! Jag får en så go känsla och känner att hästlivet är helt enkelt livet! Tänk att få hålla på med något man älskar hela sitt liv, ja det vore något. Anläggningen är ju to die for, älskar stället! Jag gick runt lite med Lindsey på anläggningen så hon fick röra på sig lite och kolla runt och jag tror hon kände igen sig från sist då vi var på kurs där i vintras och skrittade runt där.
 
Tillbaka till sadelprovningen. Vi hittade ingen sadel som låg sådär bra, eller jo 2 som låg perfekt. En svart, så typiskt för svart vill jag ju inte ha. Och sedan så provade vi exakt en likadan som vi har fast en 17 tum som också låg jättebra men den tyckte vi var alldeles för sliten. Vi vill ju inte byta ner oss...tänk själva att ni har en sadel så provar du en likadant fast en storlek större och sedan är den mycket "fulare". Så det blev ingen sadel, men vi beställde en helt ny som vi ska prova och sen får vi se om den passar och då köper vi den. Det är också en Pessoa och nästan det ända märket som verkar passa Lindsey. Hoppas, hoppas, hoppa bara den vill passa! Det är en Pessoa Gen X Elite. En helt ny modell från Pessoa.
Sedan när vi kom hem red jag ut en sväng barbacka och i paddocken över lite bommar och Lindsey var så jädra fin alltså. Åhh nu är hon tillbaka, finaste Linsan. Åhh lycklig jag blev! Fast vet ni, hahah jag ramlade av Lindsey..hehe igen känns det som. Hon var jättetöntg för ett par koner och sedan helt plötsligt när jag red mellantrav över ett par bommar bara kastar hon sig åt höger och jag flyger av åt vänster, men jag lanade på fötterna och Lindsey stod stilla så jag hoppade upp igen och fortsatte rida det fina ridpasset.
 
Långt inlägg, imorgon är det tävlingsdax. Sovmorgon blir det och vi åker inte förens vid 11-tiden.
 

Strömsholm

DATUM: 30 Augusti, 2013 - 15:48

Påväg för att kolla sadeln


Weekend is coming soon

DATUM: 29 Augusti, 2013 - 22:07
Låter kanon i mina öron tycker jag! Lindsey fick sin vila och blev ompysslad och hon fick även nya skor så jag tror hon mår toppen. Imorgon så ska vi åka upp till Strömsholm för att kolla om våran hoppsadel ligger som den ska och kolla lite efter vilken modell som passar henne nu och om hon skulle behöva en ny med tanke på att hon lagt på lite muskler. Så vi får se om det finns någon passande där. Men det blir en mamma och Ellen utflykt med Linsan imorgon. Vi åker i princip direkt efter skolan. Jag tror nog att Ida har det toppen och mår kanon. Mamma och jag får klara oss själva och på lördag är det ju tävling i Norrköping! Jag kommer hålla mina tummar för att kanske bli en av 5 utvalda att kanske tävla för att vinna det dösnygga miklem tränset! Åh vad det skulle sitta fint alltså. Har hört att många hästar går väldigt bra på det och att det just fördelar trycket bra, skulle verkligen vilja prova ett sådant. Får hoppas vidare eller så får jag väll spara pengar till ett eget någon gång :D Fredag imorgon, kan inte bli bättre! Puss

Håller mina tummar och tår

DATUM: 29 Augusti, 2013 - 21:41
 

Thank you for being there when I needed you

DATUM: 29 Augusti, 2013 - 16:07
Idag hade vi oförberett konditionstest med hela samklassen. Och såklart fick vi veta det när man redan hade bytt om och kunde inte fuska med att säga att man är förkyld, hahah.
 
Usch vad tråkigt och jobbigt. Vi skulle springa 5 varv runt hela den 400 meters banan så fort som möjligt, alltså 2 km och desto snabbare tid desto bättre kondition osv. Och jag som inte tränat på hela sommaren. Men jag är rätt nöjd med resultatet och sprang fortare än många killar!
 
Jag släppte även ut alla hästarna imorse och sedan varade skolan till 3 och nu är jag hemma och ska plugga lite matte och senare åker mamma och jag till stallet och tar hand om Lindsey och tar in hästarna. Idag får Lindsey vila.
 

Jag har det bra här

DATUM: 29 Augusti, 2013 - 15:47

Dagen började med en Supergod frukost på ett café. Sedan gick vi en lång runda och kolla in stan. Vi gick sedan till stranden och sola och vi bada i 30,5 grader! Så himla skönt!

Jag lever livet här nere i Spanien och ikväll tänkte vi ta en pizza och bara njuta vidare!

Big hugh, Ida


Karinträning

DATUM: 28 Augusti, 2013 - 21:41
Red fram henne lite och hon kändes faktiskt mycket finare idag än vad hon innan har gjort.
 
Vi klurade på lite olika saker som gör att hon är så stel och sådär som hon är ibland, vi kom fram till att hon behöver titt som tätt gå på behangligar av en equiperapeut så hon bibehåller det mjuka i kroppen och kan arbeta både lättare och bättre. Vi behöver även prova en svanskappa då alla sadlar åker fram på Lindsey då hon knappt har någon manke, vi ska prova iaf. Så vikten inte placeras på fel ställe när sadeln åker fram.
 
Men annars gick det bra. Karin kände och red henne och tyckte hon gick rätt bra men hon fick faktiskt inte igenom vänstersidan i galoppen förens efter 3 olika försök. Mitt i allt fick hon då känna på STARKA Lindsey. Och tyckte lite synd om oss, haha nej då, men då är hon inte så rolig men det enda man kan göra är att rida igenom henne då så hon blir mjukare och inte blir stel. Sedan stelare och stelare för varenda dag. För när man fått igenom hennes vänstra sida så går hon ju riktigt bra!
 
Det tråkiga är ju att vi nog har kommit så långt som möjligt med Lindsey. Såklart kan vi utveckla vår ridning och avancera lite. Men Lindsey är en så pass känslig häst och säger så mycket i ridningen. Hon säger till om så mycket. Så himla svårt att förklara mem Karin kan förklara precis vad hästen säger genom att rida och även när man rider för henne men ännu mer när hon själv får känna. Hon är så otroligt petig Lindsey, och blir allt annat än glad och nöjd om man ändrar något från det bra till det bättre och Lindsey inte förstår det. Då blir Lindsey genast orolig och vill att det ska vara som det var fast man vill göra saker bättre och hjälpa henne i ridningen, så istället är hon liksom emot medan de flesta hästar bara blir glada och tackar för hjälpen och går då bättre.
 
Vi pratade iaf om mycket gällande Lindsey och annat som både väckte lite känslor och tankar.
 
Känner att jag inte riktigt kan förklara, Lindsey är helt enkelt en speciell ponny som aldrig kommer bli en stjärna, men ett hjärta av guld och en bättre vän kan man inte få. Jag älskar dig, världens finaste skrutt ♥
 
 
 
 
 

Dagens fråga

DATUM: 28 Augusti, 2013 - 20:44
Tycker ni att jag (Ellen) är för stor på Lindsey? Är jag för lång? Ser helthetsintrycket ut som att jag är för stor?
 
 
 
 
 
 
 

MAKE ME SMILE

DATUM: 28 Augusti, 2013 - 20:00
Full rulle idag!
 
Lindsey gått på träning och ja massa annat, berättar mer sen. Nu är det idol. Förresten kom vi nyss hem, har käkat inne i stan med mammi, nu idol ju!
 
 
 

Lindsey behöver bli skodd

DATUM: 28 Augusti, 2013 - 07:43
Jag hoppas att Lindsey kan få sig ett par nya skor idag eller imorgon. För det behöver hon verkligen nu. Fast att det bara var 7 veckor sedan hon skoddes sist så behöver hon nu verkligen verkas.
 
Men hennes hovar växer snabbare på sommaren så nu vill hon ha nya skor till i helgen då vi ska tävla på gräs och måste dra på ett par broddar. Jag håller tummarna för att Stefan vår hovslagare kommer idag!
 
Lindsey kommer även att bli riden av Karin idag om hon inte glömt bort tänkte jag säga, men det tror jag inte. Självklart rider jag fram henne, men ärligt är jag inte alls taggad för att rida henne nu när hon är så himla svår och nochig. Hon lyssnar inte alls och är helt ur fokus och man vill ju inte bli irriterad på henne men man blir ju för tusan det när man både vet att hon kan gå bra.
 
Hon bara stretar emot och vill verkligen inte slappna av, sedan när hon börjar komma in i en bra form så så springer hon ifrån arbetet så man måste hela passet i princip jobba för att hon ska gå lugnt och inte springa..
 
Hoppas verkligen vi kan få tips ifrån karin nu så hon själv får känna på henne.
 
 

It`s just a name

DATUM: 27 Augusti, 2013 - 22:02
En sak som jag ibland reagerar på är alla olika hästnamn som kan uttalas på alla hundra olika sätt. De flesta i vårat stall, bakfickan har hästar med mer "vanliga" namn men sedan finns det också de hästar med flashigt namn. Det gillar jag verkligen, speciellt och ovanligt. Då blir det inte många hästar med lika namn. Tänk om man själv skulle bli kallad "Ida my angel" or something. Haha fail men ändå.
 
Lite tråkigt med bara Lindsey men det är ett fint namn tycker jag. Förresten så uttalar vi Lindseys namn "Linsi" för er som kanske inte visste det.
Har ni en egen/favorit/ridskole/ponny/häst med ett ovanligt namn? Isåfall, hur lyder namnet?
 
 

Wednesday

DATUM: 27 Augusti, 2013 - 21:46
Hej!
 
Lång dag med massor av lektioner gör en trött. Men det ska inte ni få höra gnället på. Det hände bara en liten rolig händelse i skolan idag. Haha en liten kille från 6:an stannade mig i koridoren och sa "jag är nästan lika lång som dig" Jag bara "eh haha ja" Sedan så putta han in mig i skåpen och bara sa "sluta puttas". Åh gud hallå lixom!? Aja söt liten pojke som måste lära sig vem det är som bestämer här va....inte gå på en 9:a sådär ;) nä skoja
 
Jag har i alla fall just sprungit runt som en galning med att packa alla kläder och sånt till imorgon. Då åker jag ju till Alicante! (spanien) Åhh vad gött det ska bli med sol, bad, god mat och bara ta det lugnt med daddy. Underbart! Jag kommer till hotellet vid 12-tiden på natten så jag åker inte förns eftermiddagen. Men jag tror att skoldagen kommer gå ganska fort ändå :)
 
Hoppas ni har haft en awesome day, puss