Grööönan!!

DATUM: 31 Juli, 2013 - 23:31

Åhh vilken toppdag vi tre hade idag i Stockholm!

Vi klarade ju av att till och med hitta rätt bus både fram och tillbaka och även rätt tåg, snacka om bra för en Katrineholmsbo ju. Även nu när det är praidfestival eller hur det stavas. Mycket folk som alltid.

Men vi hade en toppdag, min absolut bästa dag på grönan skulle jag tro! Vi åkte allt, från 11-18 var vi igång, köade, åkte, köade, åkte..

Nu har vi kollat Wallander och nu Pretty Little Liars.
Kram Ellen


Påväg hem

DATUM: 31 Juli, 2013 - 20:15

Nu sitter vi alla tre i tåget påväg hem. Vi har haft en toppen dag på grönan med mycket skratt. Bättre dag kan det inte bli!

Väldigt trötta i benen är vi men vi måste ändå till stallet sen. Kanske så har mamma fixat Lindsey men vi måste ändå hämta mopparna som står kvar där. Sedan blir det en myskväll hemma med god mat. Hoppas ni haft bra dag ni med! Kram

/Ida


Mina planeringar

DATUM: 31 Juli, 2013 - 13:17
Som Ellen skrivit om förut så är det riktigt bra att ha mål om vart man vill komma med ridningen och samt vad man strävar efter. Många har frågat mig när jag ska börja tävla dressyr och jag har lite funderingar för mig själv. Jag är ingen person som pratar rätt ut och talar om för alla hur mina planeringar ser ut. Utan jag är en "tänkare" och håller de mesta av mina planer för mig själv. Men jag tänkte dela med mig här på bloggen hur jag tänker nu med Lindsey.
 
Först så ska hon få komma igång. Hon har ju vilat nu i två veckor så nu blir det ganska många lösgörande dressyrpass att börja med. När hon väl har kommit i form igen så kanske jag ska åka ut på en liten dressyrtävling någonstans bara för att kolla läget. Oftast så har jag väldigt stora förväntningar på mig själv men jag är väl medveten om att första dressyrtävlingen inte behöver gå bra. Jag har aldrig ridit Lindsey innanför ett dressyrstaket och på en annan plats med andra hästar och människor. Allt blir nytt för både Lindsey och mig. På en ny plats så behöver Lindsey kunna lita på mig.
 
Om jag inte åker på en dressyrtävling ganska snart så funderar jag på att åka på en i vår. Då har jag hela hösten och vintern på mig med massor av träningar som jag tycker är så kul! Jag vill helst börja med en dressyrtävling som är utomhus då Lindsey för det mesta alltid går bäst där. Och dessutom så tror jag att både Lindsey tycker att utomhus verkar mycket roligare.
 
Det ska ju vara kul att tävla och jag känner mig faktiskt ganska taggad på det. Det gäller bara att komma igång och ta första steget. Det ska bli riktigt kul och vi får se nu hur vi tänker göra. Det är så skönt att ha Ellen vid min sida som alltid stöttar mig i alla lägen. Hon vet precis hur det är att rida Lindsey och hur hon är att rida på okänd plats. Så jag kan inte få bättre support.
 
Så ser i alla fall mina planer ut just nu.
 
 

Terräng/Fälttävlan

DATUM: 31 Juli, 2013 - 11:09
Som ni vet så har ju Lindsey och jag tränat terräng tre gånger förra året och det tyckte hon var superkul! På AW provade vi ju också på att hoppa och det gick ju också kanonbra! Hon hoppar allt! Vilket visar att hon tycker att det är kul!
 
Jag har tänkt att fråga några i stallet och kolla om det vill hänga med på en täning hos Mathias igen. Och då tänkte jag även ta fälttävlanskortet och förmodligen ge mig ut på en P80 innan vintern kommer. Och det kommer jag endast göra för skojs skull. Inget för att tävla så, utan bara för att Lindsey tycker det är kul och för att jag skulle tycka det är kul att prova på.
 
Dressyren kommer då gå i LB typ och sen hoppningen i 85 cm och terränghindrena är också  som högst 80 typ. Jag ser verkligen fram emot det och nu vill jag komma igång med Lindsey så vi kan komma ut på en träning och bara ta kortet så jag kan anmäla mig. Sen måste ju Linsan vara igång också, så hon klarar det, men der är nog inga större problem.
 
Men visst värkar det härligt? Det som var så kul att höra på AW var att min tränare som jag hade mest trodde att vi tävlade i fälttävlan...hihih det var himla kul att höra, för hon sa att Lindsey bjöd bra och hoppade riktigt bra där! Även Mathias sa ju att det Lindsey gjorde allt väldigt bra för att vara första gången i hennes liv som hon hoppar fasta hinder.
 
Det är verkligen kul att veta att man är den första som gör just det här med Lindsey, även för Ida i dressyren och mig i hoppningen så kan vi alltid känna att det är vi som gör det här med henne först.
 
 
 
 
 
 

Stockholm here we come!!

DATUM: 31 Juli, 2013 - 08:12


Att lära Lindsey puss kommer bli en erfarenhet

DATUM: 30 Juli, 2013 - 14:51

😘


Ridoutfit

DATUM: 30 Juli, 2013 - 12:40
Jag har nu tänkt ut en dressyr-outfit jag tänkte ha idag på Karin-träningen. Såhär blev det:
 

Hästmagazinet

DATUM: 30 Juli, 2013 - 12:01
Läser ni någon tidning om ridsport? Vi prenumererar på Hästmagazinet och den tidningen kan jag verkligen rekommendera. Den är både intressant och lärorik enligt mig och där finns bland annat övningar som man kan rida och massor av tips som man kan använda sig av. Dessutom så är alltid innehållet i tidningen olika beroende på vilken inriktning som tidningen hade tänkt att handla om. Det tycker jag är riktigt bra då tidningen kan anpassa sig till alla de hästmänniskor som finns här och att alla kan ta del av det.
 
Jag tycker att tidningen är ett stort +

Love Again

DATUM: 30 Juli, 2013 - 11:46
Dagens planer ser ut såhär.
 
Först så måste vi göra oss i ordning och sen städa lite. Sen vid 3-4 tiden så ska Ida rida för Karin. Och sen efter det så kommer vår härliga och saknade vän Josephina till oss och stannar några nätter, för på onsdag åker vi till grönan och stannar där en heldag. Vi tre tar tåget dit och sen får vi ju se om vi hittar rätt, hahah.
 
Nej men det ska bli superkul och nu måste vi ta tag i lite saker!
 
 

Vår transport

DATUM: 30 Juli, 2013 - 11:34
Vi är jättenöjda med vår transport som vi köpte förra året på Falsterbo Horseshow och jag tänkte berätta lite mer om den.
 
Vi fick välja färg själv och vi tyckte ju att lite färg skulle vara roligt. Lindsey är ju ett sto så då passar ju vår rödlila transport till henne tyckte vi. Sen kan man ju ha hela transporten i samma färg men vi valde att ha den ljusgrå upp till då en ljus färg inte drar till sig lika mycket värme som en mörk. Alltså blir det inte lika varmt inne i transporten.
 
 
Det som är så bra är att transporten är så ljus och vi har en bra sadelkammare så vi får plats med allt, vi är supernöjda med den och det är även Lindsey kan jag säga. Hon står så bra i den. Vi har ju även två fönster man kan öppna på ett bra och smart sätt. 
 
Sen så är det faktiskt som en spegel för mig då ytan utanpå är glansig så jag ser mig själv i den, haha och det tycker jag är perfekt!
 
 
Den är även glittrig och glittrar i solljuset.
Vi har även en höpåsegrej där vi lägger höt så hon kan äta.
Sadelkammaren
 

5 sanningar

DATUM: 30 Juli, 2013 - 11:13
 
1. Jag är så tusans lat att jag inte brukar borsta tänderna på morgonen, jag tar istället 2 tuggumin..
 
2. Jag är jäääättesugen på att hoppa Lindsey typ nuu..
 
3. Jag ska till grönan på onsdag med en otroligt saknad vänn
 
4. Jag äter alldeles för mycket onyttigt..nästan så jag skäms själv...hahhahah
 
5. Jag vill fortsätta träna för Johan Spetz i höst!
 
 
 

Photos

DATUM: 29 Juli, 2013 - 21:26
Vi åkte till stallet vid sju-tiden. Jag red Lindsey i en av gräshagarna. Lindsey var glad och passet gick riktigt bra. Jag red henne nog en halvtimme men jobbade henne max 20 minuter. Hon kändes fräsch och fin. Jag är nöjd över henne verkligen. Det kändes som vi sammarbetade. Och det är ganska svårt att rida dressyr i den hagen vi var i då det går upp och ner hela tiden och det är inte jämt någonstans.
 
Ellen fotade lite bilder som ni ser här. Synd att blogg.se försämrar kvaliten så mycket bara...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Visst är hon fin? Min pärla ♥
 

She will be loved

DATUM: 29 Juli, 2013 - 15:40
Imorse hade jag hela morgonen i stallet, men mamma fodrade så jag var till stallet tjugo över 8 och släppte ut hästarna. Nöjda och glada var det.
 
Sen tog jag det lugnt, åt en kalas frukost och kollade film och sen har jag duschat och fixat mina naglar. Lyssnar på hög musik och jag har faktiskt kollat på gamla fotoalbum på när jag var sisådär 10-13 år. Himla kul alltså.
 
Jag ska sedan höra av mig till Ida och se om vi åker till stallet ikväll och rider Lindsey. Nu får vi se vad jag hittar på.
 
Kram
 
 
 

Lindseys igångsättnings planering

DATUM: 29 Juli, 2013 - 10:23
Idag så ska Lindsey få gå ett lättare dressyrpass nere på ängen eller på en gräsplätt eller helt enkelt på banan. Mest i skritt men även lite trav för att se om hon känns fräsch och så. Eftersom att Lindsey är Lindsey så ska inget behövas kännas som jobbigt idag, utan allt ska vara lätt och roligt i dressyren, då går hon kanon och tycker om det.
 
Sen så är det dressyr och uteritter som gäller för henne i en vecka, sen blir det lite markarbete vecka 32 och sen börjar jag hoppa henne igen v.33. Så hon känner att allt går till lugnt och men ändå ska det vara roligt. 
 
Sen har jag planerat in en tävling vecka 35, och så får jag se om jag hittar en Pay and Jump vecka 34. För det skulle vara kul. Jag tänkte åka till sundbyholmshoppbana och hoppa där då det skulle ha en Pay and Jump, men den blev tyvärr inställd..
 
Men jag tror ändå det blir en bra plan och sen är vi redo för hösten alla tävlingar och ska ge järnet!
 
 

Typiskt Lindsey

DATUM: 28 Juli, 2013 - 21:19

Här kan ni få lära känna Lindsey lite mer, jag tror vi gjort ett liknande inlägg förut, men det är ju för kul att läsa. :D

 

♥ Lindsey väntar alltid på något gott efter att man har ridit, och då har hon tålamod på riktigt.

♥ Hon är morgontrött. När det andra hästar bankar och dånar efter mat står hon och gäspar i ett hörn i boxen.

♥ Hon älskar när man kliar henne i pannan och på sidan av halsen med en piggborste. Då lägger hon hela huvudet på sidan och njuter.

♥ Ibland när man gör något härligt, som att rida ut en sommardag eller beta henne i det goda gräset så kan man nästan se hur Lindsey njuter av livet! Vilket är så härligt att se.

♥ Lindsey tar alltid närmaste trä/järnbit att gnaga och bita på då man sätter på täcket eller sadeln, inget annat....

♥ Hon ska nästan alltid dricka vatten innan man ska tränsa..kanske bara för att retas.

♥ När hon träffar en ny häst (inte i hagen) så ska hon alltid försöka bestämma över den hästen, genom att ha öronen bakåt hela tiden. Då hon vet att hon bestämmer så kan hon vara hur gullig som helst. Hahah.

♥ När man inte använt benlindor på henne på länge och när man sedan sätter på det på henne så går oftast ridpasset förvånansvärt bra :) (Hon känner sig säkert som en riktig dressyrponny då, haha).

♥ Hon är inte rädd för andra djur, de kan springa runt hennes ben och katter kan stryka sig runt hennes ben, det bryr hon sig inte om. :)

♥ Lindsey kollar alltid extra länge på en när man kommer till stallet.

♥ Lindsey kommer i princip aldrig till oss i hagen, hon gillar inte det, det är inte hennes grej. Hon springer aldrig iväg men hon tycker väll att det är vårat jobb att hämta henne.

♥ Man kan gå in till henne om hon ligger ner i boxen och sedan lägga sig brevid/på henne och hon är helt stilla.

♥ När inget passar damen så är hon på otroligt dåligt humör och gör ALLT för att få morötter, smiter till och med vilket hon aldrig gör, även fast boxdörren är öppen.

Hon är verkligen knasig, men vår alldeles egna skrutt som vi älskar. Snacka om personlig och gosig, jag skulle kunna komma på 100 grejer till som gör henne speciell, men det får vi ta en annan gång.