Sometimes we need fantasy to survive the reality

DATUM: 31 Januari, 2014 - 22:53
Äntligen!!
Jisses, nu har jag suttit hela fredagskvällen med jobb, för nu var det sista gången jag lämnade in min rapport, sista dagen och nu kommer jag aldrig mer nämna den, efter 5 veckors jobb! Frihet, tack!! Efter skolan cyklade jag ner med Ida till stallet, jag skrittade henne barbacka en stund i ridhuset, hon hade rätt mycket träningsvärk från igår då hon inte är van att jobba så mycket. Kan säga att Lindsey skötte sig bra igår. Jättebra övningar som var både svåra och kluriga fast att det egentligen ser så enkelt ut. Kan säga att hon är inte lika lydig som hon har varit tidigare och blir lätt stark och jobbig mellan åt. Men konditionen och musklerna måste jobbas upp lite och sen är vi tillbaka igen. Hoppade en kort bana i slutet på 80 cm, ville inte hoppa högre då jag tyckte hon hade jobbat på bra och var trött efter allt jobb innan. 
 
Imorgon är det dressyrtävlingar hela dagen, den här gången ponny, så det ser ut som att det blir en uteritt för L. Skönt för oss båda! Hoppas bara på att solen kan dyka fram och det slutar snöa. Ha en bra fredagskväll! /E

Väntar på bussen

DATUM: 31 Januari, 2014 - 07:57

Godmorgon! Nu kör vi igång underbara fredag! Jag tar bussen direkt efter skolan till stallet. Idag tänkte jag rida ute (om vädret tillåter) för det är oftast så fullt i ridhuset på fredagar. Det är inte Lindseys bästa, då hon lätt tappar fokusen när andra många andra hästar som hon ej känner kommer i närheten..

Sedan så kommer en superfin efterlängtad vän hem till mig <3

Så ser min fredag ut och jag känner redan nu att det kommer bli en bra dag! Kram I

Oväder, transport, träning

DATUM: 30 Januari, 2014 - 16:15

Träningsdax
Nu sitter familjen i bilen på väg till träning för Johan Spetz! Träningen idag kommer vara lugn då det blir som en sättigång träning för L och mig. Ska bli riktigt kul! Vi hörs igen efter. /E

My mind never sleeps

DATUM: 29 Januari, 2014 - 18:36
Drömmarnas dröm <3
Idag efter skolan så cyklade jag till stallet där jag alltid blir på bättre humör och självklart möttes jag av en galopperade Lindsey mot mig när jag ropade hennes namn för jag skulle ta in henne vid 2. Efter att jag gjort i ordning henne gick jag en stund med henne i ridhuset just för att hon skulle vara framskrittad innan hon fick bemer. Hon älskar den och idag gjorde vi även på hennes sår som fortfarande läker. Efter 20 minuter så sadlade jag L och gick in i ridhuset för att rida för Karin. Kan bara säga woooaaaooowww Lindsey har aldrig varit så fruktansvärt fin. Karin sa också det. Åhh vad roligt det var. Världens finaste Lins <3 Jag fick även ut jättemycket av träningen och saker som jag tror kommer synas i min ridning tydligt. Så kul! Blev verkligen taggad och glad på att börja träna igen! Nu står hon med backisar på sig och myser.
 
Åkte sedan tillbaka till skolan för det årliga utvecklingssamtalet...Hahah så tråkigt men måste göras. /E

Different doesn´t mean wrong.

DATUM: 28 Januari, 2014 - 21:10
Dåligt flyt.
Känns som jag tappar flytet lite i vardagen, samtidigt känner jag mig stressad men ändå inte. Jag har mycket men vet inte hur jag ska börja, vill men vill ändå inte. Konstig känsla helt enkelt. Nu har jag precis skrivit klart en bit av vår rapport som ska justeras lite grann. Funderar på att lägga mig tidigt och vara utvilad till imorgon, och då kan jag passa på att packa lite kläder innan jag gör mig i ordning eftersom att imorgon ska jag träna för Karin. Efter träningen har jag utvecklingssamtal, mitt första för 2:an, ahah. 
/E

Pappas dag

DATUM: 28 Januari, 2014 - 17:24

Idag fyller världens bästa pappa år!
Han finns alltid för oss och ställer upp i vått och torrt! Coolt att se hur engagerad han har blivit i hästväg och verkligen vill lära sig i vårat intresse! Grattis bästa pappa! We love you <3

You are what you listen yo

DATUM: 28 Januari, 2014 - 07:24
Dödstrött, därför bjuder jag på en härlig vår-sommar bild!
Åh detta är en sån där vecka när inget är roligt, bara massvis med skoljobb och inget roligt i skolan händer, usch hatar sådanna veckor. Nu ska precis ge mig ut i detta skitväder, snöstormen. Hörs! /E

Future

DATUM: 27 Januari, 2014 - 21:54
Hur just framtiden ser ut för mig har jag faktiskt ingen aning om. Men det kan man ju förstås inte veta.
Det känns både spännande men ändå lite halvt scary. Om bara 2 månader fyller lilla jag 16 år. Det känns fortfarande som man är 12-13, men tiden går så snabbt men samtidigt så otroligt trögt. Om 1 år så går jag i gymnasiet (hahah, som jag längtar!!) Och jag har säkert kommit ut på någon dressyrtävling. Det känns som jag säger det hela tiden men att det aldrig händer. Men jag hade tränat till program osv, sedan blev L skadad och då blev det inget. Men jag kommer garanterat att komma ut på någon liten tävling när det blir utomhus-säsong!
 
Imorgon är det tisdag, värsta och längsta dagen i skolan. Ännu jobbigare nu när jag åkt på en förkylning (igen). Det lyckas alltid bli jag som drabbas i familjen. Men jag hoppas att det kommer gå över snart, för hela min kropp känns så himla trött. Hela min energi läggs ner på annat, bara genom att hålla ögonen öppna. Så därför tänkte jag försöka att sova snart. /I

Lindseys sår

DATUM: 27 Januari, 2014 - 08:28
Just nu, nedersta bilden
Som ni ser är stygnet borta och det har läkt riktigt bra och fint tycker jag. Men tyvärr är det fortfarande svullet och det är en liten bulle kan man säga.. 
Men visst är det stor skillnad sen 27 dagar sedan??

Kom igång hoppning

DATUM: 26 Januari, 2014 - 18:35
/E 

Sometimes I wonder what people say about me when I´m not around

DATUM: 26 Januari, 2014 - 18:20
Sweetheart <3
Kan säga att jag har haft en sjukt lugn och bra söndag. Slappat och andats mycket häst. Imorse släppte vi ut hästarna och sedan vid 2 var vi i stallet igen. Då vi hade planerat i fredags att Saga, Helena, Emma, Isabelle och jag skulle hoppa så byggde vi fram en bana, eller rättare sagt en linje med massa bommar och hinder i. Vi alla rullade på den och höjde om vartannat. Det slutade på 1.10 med räckena och Lindsey var riktigt pigg och fin tyckte jag. Jag fick proa hela tiden i linjen då hon bara ökade hela tiden. Kändes riktigt bra och det var hur kul som helst. Jag var ganska nära på att sitta på backen där ett tag efter en serie bockar. Film kommer senare.
/E

Smutshistorien bakom Lindsey

DATUM: 25 Januari, 2014 - 22:10
Nu när vi ägt Lindsey i (4 februari) 3 år så finns rätt mycket att berätta som ni aldrig här inne på bloggen har fått höra. Nu tycker jag att det är dax att ta upp.
 
Som många vet så flyttade vi från Nyköping till Katrinehom för huset och husets läge, nära till stallet och mamma och pappas dröm, bo vid en sjö. Vi flyttade i oktober 2010 och vintern 2011 provred vi Lindsey för första gången. Tyvärr har filmerna och bilderna från ridpassen försvunnit..
 
Första gången vi överhuvudtaget skulle åka och provrida en ponny som möjligtvis skulle kunna bli vår egen, bara det var en dröm. Vi mötte upp Lindsey i stallgången en fredagsmorgon och redan där var jag fast. Även Ida såg glimten i Lindseys ögon och det var den blicken som gjorde att Ida också ville ha Lindsey, även om Lindsey var för stor för Ida och hade fööör mycket huvud för att låta lilla Ida på 33 kilo rida henne. Även för mig.
 
Det jag minns av ridpasset var att hon kändes inte som en ridskoleponny. Jag kommer ihåg att jag kunde göra skänkelvikningar och att hon gick i någorlunda form, hon trampade definitivt inte under sig. Och hon fejkade väll den där formen där hon sänkte huvudet och krökte lite på nacken. Men jag kunde ju inte så mycket då. Det jag minns mycket väl är att hon kickade i galoppfattningarna och att jag hade svårt att fatta galopp på henne....som så många andra ridskleponnyer. Men hennes galopp var stor! En härlig känsla och jag fastnade för henne. Efter mig red Ida, hon tyckte givetvis att Lindsey var stor då hon red runt på B- och C-ponnyer. Dock gick galoppen bättre när Ida red. Nånstans i det hela tror jag att jag övertalade Ida att Lindsey var en häst för oss.
 
2 veckor senare åkte vi dit igen för en andra provridning, då var det hoppning som gällde. Och det var verkligen då jag bestämde på riktigt att jag ville ha Lindsey. Hon hoppade så bra och hindret höjdes och tillslut var det hela 90 cm! Lycklig som jag var så bestämde vi oss för att köpa Lindsey. Den 24 januari 2011 så gick hon igenom besikningen och den 4 februari hämtade vi henne. Den resan har ni hört och det gick ju som det gick en isig februaridag. 
 
Vi var tvungna att ha Lindsey i en sjukbox just för att att det var fullt överallt, inga platser lediga så ca 1 månad stod Lindsey där innan vi kunde flytta ner till Bakfickan där vi står än idag. I sjukboxen trivdes Lindsey aldrig, det blev väldigt likt ridskolan som hon stod på. Spring och rörelse från morgon till kväll. Hon gick i paddock vilket hon inte heller gillade. Enligt personalen så var Lindsey elak, ingen ville gå ut med henne i hagen då hon stegrade och bet personalen. Dock aldrig oss. Vid ridningen skenade hon mest med oss. Bockade tills vi satt nere på marken. Vi fick med en gammal sadel som inte passade henne heller. Jag ville ju inte påstå att hon alltid gjorde så men tillslut fick vi ta hjälp. Personalen tyckte att vi direkt skulle lämna tillbaka henne och att något fel var det på Lindsey eftersom så ska hon inte göra. Hon har ju inte bara börjat med det. Än idag kan hon skena och gör ju det. Men absolut värst var det ibörjan. Vi var nära på att lämna tillbaka henne men aldrig att Ida och jag ville det. 
 
Vi fick som tur hjälp och sedan kom ju våren och sommaren då hon blev lugnare och sedan började vi träna för Karin och sedan har det bara fortsatt i den riktningen. 
 
Men det sämsta och tråkigaste var ju att vi INTE visste om att Lindsey skenade och hade kastat av elever på ridskolan och att Lindsey inte gick att rida ut med, att Lindsey bet och gick till attack, att ingen fick göra i ordning Lindsey på ridskolan. Ingenting visste vi och ändå var vi små och okunniga när vi köpte henne. Hon blev faktiskt en fara för oss. Om vi bara hade vetat det så skulle vi aldrig köpt Lindsey vilket jag i för sig inte ångrar. Men så lurade vi blev. Ibland är hästvärlden för smutsig...
 
Men det jag vill säga är att jag ångrar ingenting. Lindsey är Lindsey och har blivit så snäll med tanke på att hon innan inte var snäll. Vi kan göra precis allt med henne i boxen. Hon har fått MASSOR av beröm av veterinärer om hur snäll och lugn hon är. Vi har aldrig problem med henne när vi åker på tävling eller så. Hon är så otroligt lugn och litar verkligen på oss. Ibland tror jag att det var ödet som förde oss samman. För denna ponny behövde så otroligt mycket tålamod och alla är inte villiga att lägga ner så mycket som vi har gjort. Se bara hur mycket hon har utvecklats!
 
 
 
 

Life is beautiful

DATUM: 25 Januari, 2014 - 19:58
Snön är rolig
Idag runt två tiden så red jag ut med Saga och Bob, och eftersom att Lindsey inte varit ute på länge i skogen tyckte hon det var jättekul! Vi red en ganska lång tur och var borta minst en timme. Vi var alltså ute på snötäckta vägar och galopperade och flög fram i ökad trav! Det var hur mysigt och roligt som helst att flyga fram i galopp och se hur mysigt både L och jag tyckte det var. Det bästa av allt är att hon var så lugn. Hon skrittade, travade och galopperade när jag sa att det var okej. Härlig känsla! Dock blev hon ju såkart rädd nån gång för nåt litet och hoppade till, men det kunde man skratta bort.
 
Jag tyckte verkligen att det var så kul och nu lever jag på den glädjen! Vi hade tänkt att fixa om bloggen lite, men endast småfix, hoppas ni kommer gilla det. /E

5 sanningar

DATUM: 25 Januari, 2014 - 11:38
• Jag är sjukt beroende av väder, jag blir arg när det är fult väder och mår sämre men om det är fint väder och solen skiner så är jag alltid glad och på superbra humör istället
 
• Jag trivs jättebra på Duveholmsgymnasiet och har jättefina vänner som gör varje dag rolig, vi skrattar verkligen varje dag. Vänner som jag kan lita på och som jag kan vara mig själv med. 
 
• Hela min familj ska åka till London i april, allt är bokat. Det blir Idas och min födelsedagspresent.
 
• Jag skulle vilja flytta till en gård i närheten av Katrineholm, gå kvar i samma skola men ha fler hästar och ha dem på gården. 
 
• Jag ska till Skyrup Country Club i sommar igen. Mitt sista år ska firas på bästa sätt med L <3
 
Hon var så fin här under sommaren, taggar som tusan för en bom!
Första ridpasset
Första hoppningen över dessa fina hinder
Träningsdag nummer 2 och Ida kom och fotade
Sista dagen och Lindsey och jag kom runt vår första 110 med 2 pet <3

It´s never to late to start again

DATUM: 25 Januari, 2014 - 11:11
Hennes favorit plats <3
Här står Lindsey till 90 % klockan 3 när vi kommer till stallet om vardagarna. Bara jag viskar lite lätt hennes namn ser hon oss och öronen spetsar sig sådär gulligt. Hon har verkligen koll på oss när vi kommer vilket gör att man möts av en glädje varje gång man ser hennes sådär. Lycka varje dag att se henne såklart!
 
Eftersom att det inte var vi som hittade Lindsey skadad i hagen så var det ett par tjejer som har en ny häst som står bredvid L i boxen och dem märkte att det var något fel endast för att Lindsey inte stod vid grinden, snacka om att de har koll, vi är fortfarande så himla tacksamma för det, annars vet jag inte vad som skulle hänt....
 
Om en stund så ska jag gå ner i mitt rum och städa lite fint och göra mig i ordning för stallet. Det verkar vara mysigt i luften och det blir perfekt för en uteritt och Lindsey kommer vara så himla glad, jag får bara hoppas att kontrollen funkar ute i skogen. Sist var jag faktiskt rädd, inte rädd för att ramla av eller att det går för fort utan, rädd för att hon skulle dra eller att hon skulle kasta av mig och springa tillbaka själv, för hon stod allt på bakbenen några gånger. Men nu rider jag tillsammans med andra och då blir det genast bättre. /E