Dressyren

DATUM: 29 November, 2014 - 12:51

Det är så kul att vara här, och ekipagen är amazing fina!

På väg till Stockholm

DATUM: 28 November, 2014 - 17:15Det börjar närma sig....

DATUM: 27 November, 2014 - 20:35
 
snygga pics yeahhhh
Hej! Både Ellen och jag har inte varit så duktiga på att blogga den senaste tiden, men ska försöka skärpa mig nu. Känner mig så sjukt taggad till imorn. Äntligen fredag, och efter skolan + stallet så åker vi upp till Stockholm! Då vi på lördag ska springa runt på Sweden international horseshow :) Ska blir riktigt skoj!
 
Idag så slutade jag skolan vid halv tre. Med ett knäckebröd från lunchen i magen cyklade jag som en galning till stallet då det började spöregna. Sedan mockade jag två boxar, fyllde på 6 höpåsar, 2 vattenhinkar, 6 hinkar, borstade 2 hästar. Sedan red jag Sunny i ridhuset där hon var riktigt fin! Jobbade mycket med övergångar och ställningen. Vill få Sunny så avslappnad och mjuk som möjligt och tyckte att vi löste det riktigt bra tillsammans.
 
Nu sitter jag i sängen med fullproppad mage, gjort klart och skickat klart en svenska inlämning och ska alldeles strax packa inför morgondagen. Puss och kram! /Ida

Tävlingsdebut med brunstig Sunny

DATUM: 23 November, 2014 - 18:56

Sötisar <3
Idag så har det varit en lång tävlingsdag i Gyttorp. Sunny är lite brunstig och lite nere i humöret, så vi berömmer henne extra mycket så hon blir nöjd. Första klassen rullade på bra, dock var Sunny inte riktigt framme för skänkeln, inga stora missar men lite motigt helt enkelt. 65,172 % vilket ändå var kul och andra utanför placering. Debuten i LA var verkligen också riktigt bra! Fortfarande seg och underlaget tungt vilket Sunny inte gillar så mycket. Lite snål domare som dömde 59,211 % när ritten var värd minst godkänt resultat. Många duktiga ryttare som också blev bedömda lågt, men det är inte det viktigaste, det är självklart att vi är nöjda. Sunny är verkligen en stjärna och skiner på tävlingsplatsen. Så kul att se Ida och Sunny tillsammans. 

Nu är Sunny värd en lugn vecka med lite mindre jobb, sista tävlingen för i år är avslutad och det känns nog strålande bra för Ida och S. Lite julvila och träning och sen är det redo för nästa års tävlingar. 

För övrigt är vi på väg hem nu och L är jättearg på mig för att jag inte hunnit mysa eller rida henne igår eller idag på grund av att jag hjälpt Ida och Sunny. Så ikväll ska jag mysa supermycket med min älskling <3  /E

4 st bekännelser + fredagen

DATUM: 21 November, 2014 - 18:42
- Jag är störtkär i min nya mac (som man får från skolan) Fattar inte att jag klarat mig utan en, utan bara haft en/flera tröga datorer med massor av virus tidigare.
 
- Ska snart debutera LA med Sunny, vilket känns jättespännande!
 
- Längtar som en tok till julen! Tänk er allt lussebak, pepparkakor, julpyntning, julmusik, julgran och all den underbara julstämningen! Älskart
 
- Tror verkligen på att den finns någon ande eller liknande mellan Ellen och mig. Ibland öppnar vi munnen exakt samtidigt och säger exakt samma sak....nästan lite läskigt faktiskt.
 
                                                                                                                                                                                        
 

Hej! Ännu en vecka har gått. Tiden går snabbt, men det känns bra. Direkt när vi kom till stallet så red vi ut på L & S, innan det skulle bli kolbäckt. Sedan efter så tog vi oss tid och masserade dem båda. Sunny tyckte att det var jätteskönt och jag tröck exakt på dem punkterna som sunny verkade behöva. Ska börja göra det varje dag nu, de behöver mjukas upp!
 
Här ser nu hur hon bara krökte på nacken och blev nästan lite paralyserad. Sedan åkte läppen rätt ut haha. /Ida

Massor

DATUM: 18 November, 2014 - 20:36
<3
Tyvärr har jag lagt bloggen lite åt sidan det senaste veckorna och månaderna. Jag kan inte säga att jag inte haft tid för det men jag har prioriterat annat helt enkelt. Det jag kan berätta är att igår var vi med Lindsey till en equipterapeut som masseade Lindsey. Jag fick massa tips på vad jag kan göra för att mjuka upp henne som jag verkligen ska använda mig av. Lindsey är ju lite sne i bakdelen då hennes skelett är ojämnt eller hur man ska säga, hon har raka ben och de ena är längre än det andra, vilket inte är jätteovanligt men det medför en liten rörelsestörning. Vilket vi hela tiden vetat om. Med Lindsey njöt och jag hoppas hon blev av med lite knutor. Nu ska vi bara sätta igång lite jobb igen och rida lite mer markarbete.
 
Jag har 4 redovisningar denna vecka och nu är 2 avklarade och nu 2 kvar. Så jag har mycket att göra i skolan denna vecka. Lindsey blev skodd förra veckan och imorgon är det Sunnys tur. Det får så fina hovar av Lennart att vi ofta får beröm över att det är så fina av andra. Jag tänkte avsluta med att säga att ni som tittar in här varje dag är bäst! Puss! /Ellen
 

Stallet next

DATUM: 15 November, 2014 - 11:29


Nu beger vi oss snart till stallet i det gråa vädret. Saga sov hos oss igår så hon hänger på. Tror att de ska rida ut, men Sunny får vila idag med då tandläkaren tyckte det. Hon sa iallafall att Sunny hade jättefina tänder, och ett fint bett! Hon var såå snäll och duktig!

Ni ser ju hur Sunny ser ut. Åhh pluttisen <3 /Ida

Börjar bli mörkt nu...snälla Ellen svara

DATUM: 14 November, 2014 - 15:31


Lite halvsuddig bild det där då Sunny är rädd för kameran...

Slutade för för 45 min sedan men sitter ändå kvar i skolan. Trodde Ellen skulle hämta mig som alla andra fredagar men det verkar inte så.. Antagligen är hon i stallet och har mobilen på tyst ljud, för hon svarar inte hemma heller. Vet inte hur jag ska ta mig hem, så håller tummarna på att Ellen ska tänka på mig så att jag slipper sitta här en timme till!?

Anyway så har tandläkarn tittat till Sunny idag, och hoppas på att det gick bra! Ellen hade möjlighet att vara där så det är ju tur! Så Sunny vilar ju självklart idag, hon känner sig nog nu ganska groggy sådär. /Ida

Fantastiska oförglömliga minnen ♥

DATUM: 12 November, 2014 - 21:06
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

<3 igår

DATUM: 12 November, 2014 - 13:57


4 år sedan

DATUM: 11 November, 2014 - 18:17
 
Gick igenom lite gamla bilder och hittade den här. Hade precis slutat 6:an och Ellen 8:an. Kommer ihåg hur Ellens kompisar sa: åhhh så söt! haha jag som trodde att jag var så stor!
 
Idag så red Ellen och jag ut tillsammans. Passade ändå på nu när vi båda slutade tidigt och medan det var ljust. Sunny är alltid så taggad på hemvägen så hon småhoppar på stället ibland och galopperar i skänkelvikning även fast man bara försöker trava. Lite små kul är det ju, för Sunny visar alltid när hon är glad!
 
Imorgon har vi utsläppet så dem fick stå med back on track på. /Ida

Sommar favoriter!

DATUM: 11 November, 2014 - 11:00

Ny design!

DATUM: 10 November, 2014 - 22:02
 
Kändes som att det behövdes lite nytt på bloggen, och nu när det ändå snart är vinter så tänkte jag att lite snöflingor kan duga bra till denna årstid. Har även fixat så att det nu går att läsa lite om både L & S, så det är bara att klicka på bilderna i menyn för att få reda på mer :)
 
Måndag idag, och jag fick värsta stora ångesten när jag vaknade i morse. Vet inte hur många svordomar som rullade runt i huvudet. Dock så känns det mycket bättre nu, men det är väll så. Ju mer vaken man blir, desto bättre humör....Som tur har jag inte alls mycket denna vecka, så förhoppningsvis blir den rätt lugn.
 
Idag fick Lindsey och Sunny vila då vi även hade stallmöte. Igår red jag både Sunny och Lindsey och det var jättekul att hoppa upp på Lindseys rygg igen! Ellen longerade mig medan jag var som stöd för Lindsey uppe på ryggen. Travade sedan runt lite själv och Lindsey kändes riktigt fin! Passet avslutades med lite sken i tältet, alltså som vanligt när jag sitter där uppe. Bus-Lindsey is back.....hahahaha ♥
 
Avslutade denna dag med kaffe och pepparkaksmys med familjen. Ingen tv som fungerar för tillfället, så då får man gotta sig med annat helt enkelt, och det går absolut inte att klaga på...pusshej Ida

Fars dag <3

DATUM: 09 November, 2014 - 21:34
Idag är det fars-dag och jag ska absolut ta tillfället i akt att säga till min kära far hur mycket han betyder för mig och hur glad jag är över att jag har just pappi som min far. Du är världsbäst och jag älskar dig av hela mitt hjärta!! <3

LÖRDAG

DATUM: 08 November, 2014 - 21:33
Cleo <3
 
Hellu. Tänkte bara berätta lite kort om dagen såhär. Startades med en prommis med hundarna då vi sov kvar hos mormor och morfar. Sedan åkte vi hem och tog in hästarna vid fyra. Fick hjälp av mamma och pappa med mockning och hö, så det vara bara att rida idag. Vi skrittade först runt stallet i det kolsvarta mörkret och sedan gick vi in i tältet och trava lite. Får se vad vi hittar på imorgon! /Ida