Snygging!

DATUM: 28 Februari, 2013 - 23:11
Idag var Lindsey väldigt glad, inga tjuriga miner eller så alls! Hon hoppade även super! Vi hoppade bana på 1.10 i slutet bästa pluttis! :D
 
 
 
 
 
 
 

Hemma NU

DATUM: 28 Februari, 2013 - 22:54

Hej!

Hemma nu från träningen såhär kl: 11 på kvällen ;) Det får bli bra bloggning imorgon för nu orkar jag ingenting. Ska gå igenom lite läxa och sedan dyka ner i sängen. Träningen har iallafall gått super!

Godnatt Goa bloggläsare! Kram Idis


Utrustning del 1

DATUM: 28 Februari, 2013 - 16:28
Hjälmar!
 
Jag har tre stycken hjälmar som jag använder och det är dessa:
 
 
Den första är min charles owen hjälm som inför skaffades för två år sedan. Den har används flitigt under åren och jag gillar den starkt! Tyvärr är den för liten för mig men ibland använder jag den ändå, trycker på den och efter ångrar jag det för då har jag såhääär ont i huvudet!
Men den är snygg, dock väldigt varm att rida i på somrarna.
 
 _____________________________________________________________________________________________
 
 
Den andra är en John Whitaker hjälm som är brun. Den fick jag i julklapp då min andra som sagt var och är för liten. Denna sitter super bra och är såklart också skön. Dock ska den användas mer på träningar och tävlingar. Och än har jag ingar bruna stövlar så..jag kan inte matcha allt än..Tyvärr ser man inte på bilden att den är brun men det är den :D
 
____________________________________________________________________________________________
 
 
Sist men inte minst är min nya hjälm som jag köpte för en och en halv månad sedan. Inget jag ångrar! Det är en Charles Owen ayr8 leather look. Den är marinblå med silver passpoaler. Den är verkliegn så sjukt snygg och jätteskön! Ett superköp! Inte alls lika varm som Whitaker hjälmarna heller (y)
 
 
 
 
 
 

Running away from your problems is a race you´ll never win

DATUM: 28 Februari, 2013 - 16:09
Kom hem från nån timme sedan och har gjort en god smoothie tsm med Ida. Hon har bakat lite chokladisbollar till mig, heheh eller oss då ;)
 
Ida har redan fixat allt i stallet och om en stund kommer mamma och pappa sen blir det träning! Eller vi åker sedan till stallet och sedan vidare mot Nyköping. Pinsie bus ska tränas och hon kommer vara apastark och pigg! Vi har inte hoppat på länge och igår så hoppade några från storstallet och Lindsey kunde till en början inte koncentrera sig på dressyren då hon hela tiden hade öronen och huvudet riktat mot hindrena sötis! Så jag tror hon kommer vara toktaggad!
 
Men det finns ingen bättre lydnadstränare än Johan!
 
Hoppas ni haft en mysig torsdag, imorgon fredag!
 
Blir en bild på typ fjååårtis ällän va?? hahah 
 
 
 
 
 

Done with all work, today....

DATUM: 27 Februari, 2013 - 22:15
Phuu, precis tränat klart till matte-diagnosen som jag har imorgon. Just nu tittar jag på tv angående hästkött som finns på alla möjliga ställen. Usch, mår illa när jag tänker på det. Jag har hört att det har funnits hästkött i kötbullarna som serverats i skolan. Tänk att jag/vi kanske till och med ätit det....fruktansvärd tanke. Sedan att det finns i H&M-kläder? Spår av hästpäls eller något, shit det är bara för mycket!
 
Skoldagen gick riktigt snabbt mot sitt slut. Imorgon är min sista lektion inställd så jag slutar redan vid halv ett :) Tyvärr kommer ingen buss så jag får antingen gå/cykla ca 1 mil för att komma hem -_-
 
Jag hoppas att ni haft en fin dag, och vi syns här imorgon som vanligt, haha! Right?
 
 
 
 
 
 

Karinträningen

DATUM: 27 Februari, 2013 - 18:57
Idag red jag ju för Karin och det gick bra! Skrittade ut en liten bit först sedan gick jag in i ridhuset. 
Idag jobbade vi mycket på mig, mina svårigheter som behöver förbättars och även mina svagheter inom ridningen. Det kändes bra att lägga fokus på dem för då känner jag skillnad och kan förbättra det.
 
Lindsey var riktigt fin i både skritt och trav och hon var verkligen superfin! Jag fortsatte jobba henne i trespår (öppna på långsidorna) och det gjorde hon väldigt bra! Ofta så är hon lite slapp i bakbenen när hon travar men idag lyfte hon benen högt upp och in under sig.
 
Galoppen var lite krångligare då minsta lilla jag tappar lite stöd eller inte har henne framför innerskänkeln så är hon uppe i det blå typ. Men jag fick massa tips och sedan löste det sig och hon blev fin, jag red även lite öppna på långsidorna i galopp. Vilket fungerade men det behöver övas in! Karin var jättenöjd och tycker verkligen att Lindsey blir finare och finare! 
 
Jag är nöjd och har fått lite mer träna på i huvundet vilket är toppen! När man annars rider själv och inte tränar så kan det vara svårt att veta vad man ska öva på.
 
 
 
 
 
 
 

Love is accepting people for who they are no matter what

DATUM: 27 Februari, 2013 - 18:45
Idag var jag ju ledig och jag hade det bättre än bäst! Gick upp vid halv nio och tog det lugnt, duschade och gjorde mig i ordning.
 
Gick en promenad i solskenet och kollade TRE avsnitt av gossip girl, åhh bästa serien !!
 
Sedan cyklade jag till stallet, konstigt nog mötte jag en polisbil son körde ca 20 km/h asså jättekonstigt, men tydligen så hade det varit inbrott i en bil igår här ute där vi bor, hmm fett läskigt. Sedan körde den förbi mig igen i ultra slomotion typ.
 
I stallet så fixade jag allt i lugn och ro och direkt när jag kom så stod Lindsey och myste ute i solen så jag tog av henne täcket och hon tyckte det var jätteskönt och rullade sig i snön och alla andra hästar blev jätte nyfikna på henne. 
 
Imorgon taggar jag skola och träning för Spetz!
 
 
 
 
 
 
 

School tomorow

DATUM: 26 Februari, 2013 - 21:51
HEJ!
 
Idag stannade jag också hemma och vilade upp mig. Rätt bra med en till dag för att vila upp mig samt är det bra att inte gå på för snabbt om man inte mått så bra. Dagarna har gått vansinningt fort för mig på något sätt. Klockan var vid 8-tiden då jag klev upp. Sedan har jag suttit vid datorn och tv:n med lite annat och bara slöat.
 
Jag får ta tag i skolarbetet imorgon....
 
Jag håller nu också på med en ny design och headern ska nog också bytas ut. Vi får se när allt blir klart, har bara börjat. Men det är kul att sitta och fixa och trixa, men det tar tid! :)
 
Imorgon åker jag till stallet efter skolan. Ellen rider för Karin. Det är en fullspäckad vecka nu, men riktigt kul kommer det bli att se när Ellen tränar. Jag ska då vara "kameraman" som alltid. Jag både lär mig och ser när Ellen utvecklas. Vi följer varandra i allt vi gör, jag har trots allt varit med på Ellens alldra första träning ;) Kul att kunna se tillbaka och kunna skratta åt minnet. Vad skulle vi göra om inte filmkameran hade funnits? haha
 
Tänkte nu mysa med familjen lite innan jag slocknar, puss och godnatt ♥
 
 
 
 
 
 
 

Visste ni att..???

DATUM: 26 Februari, 2013 - 20:27
Om ni läser Julia Lundgrens blogg eller om ni vet vem det är så vet ni givetvis vad hon äger för ponny? Juste Niels, eller Nisse.
 
Ärligt talat så kan jag INTE se mig mätt på honom, så himla snygg och Julia rider ju honom grymt, finns inget finare ekipage enligt mig. 
 
En sak ni kanske inte visste är att Niels och Lindsey har samma pappa. Lite coolt va? Han är 1 år äldre än Lindsey och jag tycker att man kan se ytterst små likheter, men inte så mycket men ändå! Båda har alltså arab i sig och det kan man se tycker jag :D
 
Så jäkla snygg alltså!
 
 
 
 
 
 
 
 

TRUST takes years to build, seconds to break and forever to repair.

DATUM: 26 Februari, 2013 - 20:13
Hoppas ni hade en bra tisdag! Min var väl bra men hel rörig, alltså jag hatar några i min klass som beter sig som töntar och håller på.! Alltså är dem 5 eller? Usch jag skäms över derars beteende mot mig..åhhh!
 
Men annars så hade jag en bra dag och imorgon så är jag LEDIG!! Jag skulle bara haft idrott men vi fick en uppgift att göra istället och den har jag redan gjort, yippie, hej sovmorgon! Imorgon så ska jag även träna för Karin vilket jag ser fram emot.
 
Tillbaka till min dag, efter skolan cyklade jag till stallet och tog in min pluttis, hon har helt ändrat sitt beteende hon har blivit värsta snällisen. Nu kommer hon till 80 % till oss när vi ska hämta henne, innan kom hon i princip aldrig, så himla kul när sin egen ponny kommer till en i hagen och alla hästar runt om står och glor. Man blir varmt i hjärtat.
 
Myste i stallgången och så fixade jag henne, hon fäller något otroligt mycket så hon blev av med lite tussar. Gick sedan ut i stora paddocken och longerade henne vilket gick super! Hon brukar ju vara alengalen men inte idag, eller okej i ena varvet stack hon men bara för att hon inte orkar jobba där, hon busar då istället för att själv använda sin yttersida och ställa ignom själv, latis. För hon blir annars förböjd. Men annars var hon lugn och stack inte för att hon var rädd. Dock tycker jag att hon får busa lite ibland då det inte stör så mycket, hon ska få känna sig ung och busig inte bara allvar hela tiden då blir det ju tråkigt. Hon håller ju inte på när jag rider med sånt längre :D
 
När jag stod och mockade kom sedan Jojo med hennes fyra-månaders gamla dotter Ella som är sååååhäääär söt alltså! Så jag vaktade och pratade lite med henne medan Jojo gick upp till stor stallet. Och självklart så ska Bens vara med, hennes hund som Lindsey egentligen inte gillar men jag tror inte hon hann bita honom, haha för jag fick försöka göra massor samtidigt.
 
Bilder från dagen!
Hon har fått lite skav på båda sidor sär sadelgjorden sitter så jag försökte lösa det lite snyggt, mamma köpte en såndär sadeltunnelsgjord som mvi ska använda ett tag tills det försvinner :s 
 
 
 
 
 
 
 
 

TIIIIITTTAAAAA VAD JAG HITTADE!!

DATUM: 26 Februari, 2013 - 08:34
Jag har länge letat bilder på Lindsey men inte lyckats så bra men nu hittade jag! Det var en 17 årig tjej som tävlade Lindsey lite under 2010, de startade 4 LD-klasser, alltså 80 cm på lokal nivå. Och nu hittade jag bilder på min sötis!
 
Asså kolla vad söt lillen är, 8 år och sockersöt!
 
 
 
 
The typical Lindsey-språng när hon kommer för nära..
 
 
Asså titta på denna skruttis! Jag dör så söt!
 
 
 
 
Min lilla snuttis, hennes första tävling! Så snygg ju!
 
 
 
 
 

WAITING ON THESE CLOTHES

DATUM: 25 Februari, 2013 - 21:01
Jag kände att det var dags för lite nya kläder i garderoben, så jag har beställt dessa toppar:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A Picture Describes More Than 1000 Words

DATUM: 25 Februari, 2013 - 19:26
GO kväll!
 
Idag blev det ingen skola för mig. Jag vaknade upp med huvudvärk och kände mig snurig och mådde inte bra. Så idag har jag bara tagit det lugnt och vilat mig. Det blev bättre sedan så jag tog mig en härlig promenad till stallet och fixade allt där. Frisk luft kan aldrig skada!
 
Lindsey stod vid hagens slut där solen var som starkast. Jag hälsade på henne och gav henne ett äpple^^ Så gulligt att se alla hästarna stå och njuta av solens värme med slutna ögon ♥
 
Några naturbilder jag tog för några dagar sedan :)
 
 
 
 
 
 

Nu till gymmet!

DATUM: 25 Februari, 2013 - 18:17
PUSS!
 
 
 
 
 
 
 

Veckoschema vecka 9

DATUM: 25 Februari, 2013 - 16:47
Nu är skolan och allt igång! Dax att köra på med träningar och allt för här ska det slitas! Förra veckan fick Lindsey halvpaus och hon gick mest lugna pass. Mest uteritter och dressyr ute och sådär mysiga ritter där vi inte kräver så himla mycket av henne hela tiden. Så denna vecka får bli lite tuffare!
 
Måndag: Vila 
 
Tisdag: Longering/dressyr
 
Onsdag: Karinträning=Dressyr
 
Torsdag: Johan Spetz träning
 
Fredag: Uteritt
 
Lördag: Kurs på Strömsholm för Daniel Svensson
 
Söndag: Kurs på Strömsholm för Daniel Svensson
 
Jag ser fram emot en lärorik vecka med mycket tips, insperation och tuff träning!