Nyårsafton-Ellen

DATUM: 31 December, 2011 - 16:59
Hej! Nyårsafton idag! Känns bra faktiskt, är rätt taggad. Det känns som att 2012 kommer bli bra! Självklart har jag fixat nyårslöften också :) Här kommer dem : * Jag ska sluta småäta hela tiden! Bara äta middag när det är middag alltså inte äta gottissaker i onödan.
* Jag ska börja springa, minst 1-2 dagar i veckan!
* Ge allt för att få bra betyg tills jag slutar nian. Prestera bra på NP!
* I min ridning ska jag utvecklas så mycket som möjligt, alltid ge allt, kämpa för att klara mina mål!
* Göra allting med noggrannhet, hemma, i stallet , med hästen.
* Unna mig lite, va mer med kompisar, shoppa mer till mig själv och ha massor med kul!
Nej nu får det räcka :) Just nu är jag påväg till kära Nyköping där jag ska fira nyår med härliga vänner. Kram Ellen

NYÅRSAFTON

DATUM: 31 December, 2011 - 14:07
Om exakt 9h och så skjuter vi raketer och inviger det nya året fullt med spännande upplevelser och framgångar.

Vad ska ni göra på nyårsafton?

Vi åker till skarendal där vi ska fira med kusinerna och pappas kompis ;)

Jaha, kanske dax för att utlova lite löften?

•Jag ska forsätta med att inte äta godis, chips, ostbågar, popcorn och dricka läsk.

•I år ska jag försöka hålla reda på mitt rum hela tiden och inte slarva!

•Jag ska sluta bita på naglarna igen.

•Jag ska plugga mer och göra allt i skolan med lite extra.

•Sköta Annies hovar ännu bättre (VirkonS).

•Försöka utöka mina sittups och göra det varje dag istället för att fuska ibland och springa oså.

Nä nu får det räcka så att jag kan uppfylla alla ;)7

Ett nytt år med mycket skoj och en massa fart fyllda tävlingar o träningar!~Jag~ändrade planer

DATUM: 31 December, 2011 - 13:53
Det vart inte factory ocn får ta bussen till vingåker till mammas jobb nån gång i veckan istället. Har varit ute med zelda och hon fick besök av grannens barnbarn som ville se henne :P

Men pappa och jag åker till stallet snart ;)
morgon

DATUM: 31 December, 2011 - 11:01
Morron! Jag och mamma ska åka till factory och scorett nu. Sen ska vi direkt till stallet. Jag går ut och går med Annie det förtjänar hon nu när hon har presterat så bra i två dagar och inte visat något negativt alls my angel <3

30 december

DATUM: 30 December, 2011 - 23:19
Mormor hade tagit ut detta fotto så jag tog det och satte i ramen, fint? :)Stoppade även ner Zelda i badkaret ingen höjdare tyckte hon. Men desto mysigare var det att få ligg i en handduk i mitt knä och bli klappad ;) Hon var stilla i en och en halv timme sen vare dax att
börja röra på sig.


~Zelda~ ♥


DATUM: 30 December, 2011 - 22:30


~Du gör allt för mig och jag allt för dig~

Daniel kurs dag 2 - Saga

DATUM: 30 December, 2011 - 22:13
Hejsan!

Imorrse var det Danielträning och den gick grymt bra :D Annie hade samma energi, hon köttar! Förut fick jag kämpa som en gnu uppe på henne för att få någon som helst respons men nu kör hon av bara farten. Hon har fått bättre kondis och blivit starkare. Hon skullelätt ha haft samma grundtempo imorgon oxå om jag skulle ha hoppat då.

Ramlade även av idag men det var en glad av ramling eftersom hon gjorde den för min skull... Nu förstår ni säkert ingenting men såhär var det. Jag skulle hoppa ett räcke sen en linje med först två oxrar sen ett räcke. Ivarjefall imot första hade vi en bra galopp och allt satt även så mot andra. Men mot tredje hindret så har hon för stor galopp och hon tänker smita undan men jag hindrar henne och styr mor oxern ändå. Jag hade inte räknat ut att hon inte skulle klara det såför mig var det solklart att inte låta henne smita undan. Men jag kanske borde ha kännt efter en gång till, men icke sa nike. Så om Annie inte skulle ha varit Annie så skulle hästen antingen stannat eller smitit undan. Men min kära ponny gör Allt för mig så hon hoppar även fasthon vet att hon inte klarar det och landar mitt över men tar sig över. Och när hon är över glider jag av. Fick lite ont i höften och tappade luften men nu känner jag ingeting konstigt nog. Min ängel hon ställer upp på allt jag ber henne om. En som kom fram till mig sa till min mamma: Snällare häst än Annie fårman leta efter,om det skulle ha varit någon annan häst skulle den tvärnitat. Men inte Annie ♥

Här är filmen på händelsen, ha volym min mormor och mamma som skriker :PEfter så hoppade jag upp och tog hela banan gick as bra! Min ängel♥

Daniel sa att jag måste nu tänka påatt kunna ta tillbaka henne oxå eftersom hon har sånt go i sig vilket inte har varit aktuell förut.

Här kommer resten av filmerna sen idag ;)


FRÅGESTUND!

DATUM: 30 December, 2011 - 20:08
Hej alla fina läsare! NU ÄR BLOGGEN I FULL GÅNG så nu blir det en liten frågestund, för det var ett önskemål!


 


Ryktsaker!

DATUM: 30 December, 2011 - 19:21

Vad tycker ni egentligen om borstar? Ska dom vara mjuka, hårda stora, små?
Dom jag tycker är riktigt bra är dom borstarna som är ganska hårda och lagom stora som inte ska vara så klumpiga att hålla i handen. De ska vara hårda för annars får dom inte bort all smuts, Så en ganska hård rotborste gillar jag. Sen när man ryktar hästen så tycker jag att den ska vara ganska mjuk, för jag vill ha en glänsig och mjuk päls på hästen när man ryktar och ska göra hästen riktigt fin.

Hovkratsar, gillar jag när dom har en lång grej där man ska hålla handen, så man får ett stadigt grepp. Och så ska dom ha en liten borste på baksidan.

Mankammar gillar jag verkligen inte! De är så små och jag tycker att det blir trassligt att kamma med, så jag rekomenderar en vanlig stor borste som vi människor andvänder, eller en piggborste. Pälsglans till man och svans gillar jag.
Ellen och jag använder det här till Lindsey:
Dom hittar man på hööks för 129 kr styck :)


tips på övning

DATUM: 30 December, 2011 - 18:25
En toppen övning om man vill reglera galoppsprången. Jag brukar kunna rida på 5-7 om jag minns rätt ;) Man behöver bara två bommar men man kan ju ha dem som hinder oxå om man vill :P Min häst är en D-ponny och tar normala galoppsprång men jag har för mig att det inte spelar nån roll om man har storhäst eller C-ponny, har jag rätt?


fråga ^^

DATUM: 30 December, 2011 - 18:17
rider ni med säkerhetsväst eller inte?


 

Löshoppning

DATUM: 30 December, 2011 - 18:10

Här kommer videorna sen vi löshoppade Lindsey :D
Lindsey tyckte verkligen att det var SUPER KUL! Hon la till några bocksprång och sparka bakut några gånger xD
Men det gick bättre ju högre hon hoppade, då blev hon mycket mer koncentrerad!
Duktig flicka ♥tidsinställt

DATUM: 30 December, 2011 - 18:00
Ibörjan när jag började rida så red jag ALLTID med säkerhetsväst gjorde det säkert ett halvår med Annie oxå. Sen plötsligt så började jag ta av mig den i dressyren. Och efter det så började jag ta av mig den när jag red markarbete och uteritter.Jag vet att Annie inte skulle göra nått känner mig nog lite för säker på henne. Men hon skulle ju faktiskt kunna göra vad som helst om hon skulle bli rädd för något.

Min häst har alltid varit jätte snäll och gör allt för mig liksom jag gör allt för henne så vi litar på varanndra till 110%. Att rida över nått dike som vi aldrig gjort förut tycker hon först är lite konstigt men då är det bara att sitta av och visa henne över och efter några gånger så känns det som hon aldrig gjort nått annat.

Jag borde inte vara så orädd som jag är men det blir bara så. Asså jag skulle inte göra vad som helst men jag tänker ju på Annies bästa oxå. Som att rida in till stan på julafton. Det sa jag nej till och red i skogen istället. För det kan komma bilar och annat skit.Min gölleplutt! ♥

mörrön

DATUM: 30 December, 2011 - 09:07
Godmorgon

Vaknade kanske för en halv timme sen, låg i sängen och kollade på mobilen oså. Men kännde att jag kanske skulle kunna fixa ett inlägg ;) Trodde jag var lite dum som hörde fågel kvitter när jag låg i sängen men jag kom på att det var mammas nya alarm :P Smart cheey!

Så snart åker man till stallet för Danielträning, taggatagga! :) Ska försöka hinna filma Ellen eller om Ida gör det på min mobil så kan jag lägga in de här.

Ah, blev ett kort rätt ointeressant inlägg men gjorde ju ett bättre igår.Så hejdå :)Torsdag-Ellen

DATUM: 29 December, 2011 - 21:57

Hej!

Min dag så ut såhär: Åkte vid 08:15 från Oxelösund i Nyköping till Katrineholm. Var hemma vid 09:10 typ. Då bytte jag om snabbt och stack till stallet. Kursen började 10. Fixade Lindsey i stallet. Var inte så förberedd idag kändes det som...Byggde fram sen och så. På tränigen: Tänkte också rita upp lite men som ni ser så har Saga gjort det. Jag var med i resevgruppen så Saga och jag red inte i samma grupp, men vi hoppade fram likadant och banan var ungefär likadan :) Idag kändes det inte 100. Men Lindsey tyckte det var kul. På markarbetet i början så gjorde vi också så som Saga skrev. Det var en jättebra övning! Den behöver vi träna på ännu mer eftersom att Lindsey är väldigt storgalopperad, så jag fick jobba satan för att hon skulle lyssna. Så det är en övning vi måste bli bätte på. Men tillsist fick vi till det. :p Hoppade samtidigt med en storhäst och en tjej som ha en d-ponny på andra övningen som Saga skrev om. Den kändes bättre och gick nog bättre också, fick med henne nästan alla gånger runt innersjänkeln. Men Lindsey ställer gärna huvudet i stället för nakeln så jag måste vara extra uppmärksam så att vi inte kommer in fel på grund utav det.
Efter dessa övningar började vi hoppa småsnuttar av banan. Det var då det började knasa till sig ibland. Lindsey hoppade riktigt bra idag! Men det var ju jag som förstörde det...Kändes så. Men vi hade ett bra grundtempo som vi använde oss mycket av. Saker jag behöver tänka på: *Att inte bli spänd, då innan hindret.
                                                                                  *Att trampa ner hälen så vi landar tydligare i rätt galopp
                                                                                  *Att hålla om mer med undersjänkeln.
                                                                                  *Vara tydligare med vad jag vill.

Blir en ny dag imorgon, då jädrar kööör vi!

Efter min grupp var det dem två ordinarie grupper som jag stannade och tittade på.

Iaf så får vi ta och be Saga fixa filmer till oss. Har ingen aning om hur man lägger in och fixar. Vi har ju sedan löshoppningen också som jag kan lägga upp om ni vill se.?Kram Ellen