Home, Tired, Sleep

DATUM: 31 Januari, 2013 - 22:41

Hallåj!

Nu sitter jag bredvid Ellen och myser med filtar och täcken. Hon pluggar på med spanskan och jag njuter av livet, haha.

Ledsen för dålig bloggning av mig idag men har inte haft tid. Först vare skolan, sedan stallet direkt och nu är jag äntligen hemma :) Men hoppas på bättre imorgon, it's friday you know!

Imorgon så skrittar Ellen ut på Lindsey barbacka, så hon får sträcka på benen lite grann. Hon blir alltid så stel efter en hoppning så att röra på sig nästa dag är ett måste, speciellt för Lindsey. Tror att hon kan tycka att det är skönt med.

Tänkte nu vara så lat och gå och lägga mig. Det bästa jag vet är att somna, haha jag skojar inte det är bara så underbart....

Godnatt, så ses/hörs vi imorgon! Kram Ida


Påväg hem från träning

DATUM: 31 Januari, 2013 - 20:10

En nyttig träning åker vi nu hem från. Pigg med duktig Lindsey, mycket nytt lärde vi oss!


Karinträning

DATUM: 30 Januari, 2013 - 22:45
Åhh idag gick det 1000 gånger bättre än sist! Så himla skönt att vi är tillbaka. Nya läxan är att få Lindsey så mjuk och rörlig för hjälperna som möjligt! Att flytta henne hela tiden i volt och på rakt spår. Om hon inte tar hjälperna så blir hon ju bara stum.
 
Utan vi ska hela tiden flytta henne för skänkeln och sedan öka minska volten med sjänkelvikning ut. Idag så var hon jättefin och jag hade waaoow känslan. I högervarv går hon perfekt. Karin var supernöjd!
 
Hon arbetade super i högra galoppen och ja hon var riktigt fin! Tyvärr så är hon jättestum nu i hennes högersida så i vänstervarvet så drar hon sig ut..Jobbade mycket med det och det blev bättre, inte 100 men bättre. I vänstra galoppen hittade jag till det några få gånger men i traven gick hon bra. I galoppen när jag inte får henne så rund så drar hon upp huvudet och drar iväg och är jättestark och då blir det ju pannkaka, och då när jag försöker jobba henne ur det så rider jag för mycket eller hur man ska säga..men sen när hon går rätt så kommer jag direkt till nollan, märkte stor skillnad från högra till vänstra galoppen.
 
Jobba, jobba, jobba med att flytta henne så hon blir mer lösgjord där. Men annars var hon en STAR idag ♥
 
Supermegafin
 
 
 

To much

DATUM: 30 Januari, 2013 - 22:34
HEJ!
 
Jag har tokpluggat nu i 3 timmar och är jättetrött! Måste krypa till kojs. Har prov imorgon och ca 6 olika inlämningsuppgifter som jag har till den här veckan + tre prov...JagharingetlivmåstepluggaannarsF...
 
Så därför jag är lite frånvarande denna vecka, men då vet ni att jag sitter och gräver ner mig i läxor.
Imorgon däremot så måste jag plugga sent på kvällen, för jag åker på träning i Ålberga och ska träna för Johan Spetz igen! GREAT.
 
Hoppas ni inte känner som jag för just nu är jag typ död..
 
KRAM
 
 

Look!

DATUM: 30 Januari, 2013 - 20:39
Kolla vad goa mamma kom hem med!
 
 
 
TACK!
 

A DAY WITHOUT PLEASURE IS A DAY LOST

DATUM: 30 Januari, 2013 - 20:03
HEJ!
 
Har nyss kollat igenom lite bloggar, och vissa är riktigt grymma! Fortsätt som ni gör!
 
Min dag har varit rätt skön, en inställd lektion hade vi idag och då fick vi håltimme i 2 timmar, rätt slö blev jag efter det men jag klarade mig hela dagen iallafall. Blev lite piggare nu när jag nyss har smält i mig en pizza. Tjock är jag men skollunchen får man ingenting av så det är jag värd :)
 
Ellen red ett skitbra ridpass för Karin idag. Ellen kommer nog snart ta upp det på bloggen, men hon sitter just nu och pluggar gärnet till matteprovet hon har imorgon. Snart blir det matte för mig med, glömde jobba på mattelektionen....ouuuppsiii
 
 
 
 
 
 

Älskar matte!

DATUM: 30 Januari, 2013 - 11:20

Eller inte -_-


breating

DATUM: 29 Januari, 2013 - 20:59
Tjohej vad jag kämpat idag!
 
Först efter skolan tog jag mig upp till Tallås, väntade på Ida och jag skjusade henne till stallet, hon satt bak på cykeln. Efter det så var vi i stallet, släpade på 9 kilos höpåsar + en skottkärra med en spånbal på svinhalt underlag. Yeaah! Sedan cyklade/gick vi hem. Slappade hemma lite sen drog jag och gymmade en timme och nu sitter jag och väntar på att pappa ska laga klart maten!
 
Bjuder på lite inspirerande bilder istället, om ni vill får ni gärna följa mig på weheartit, där heter jag ellenjonssonn ! 
 
 
 
 
 

BUSPONNY HETER HON NU FRAMÖVER I MELLANNAMN

DATUM: 29 Januari, 2013 - 19:15
LINDSEY, PINSIE, LINS, PUSSIE, SESSIE.
 
Våra fina smeknamn till Lindsey...
 
Ida red ett toppass barbacka!! Hon var så himla lösgjord och då blir hon sådär känslig och mjuk i munnen. Ida red öppnor och mycket förflyttningar. Hon busade dock rejält! I galoppen så gjorde hon luftsprång och vi skrattade som tokar Ida och jag.
 
Vid avtravningen blev hon rädd för att dörren svingades upp av blåsten och det sa klick. Lindsey stack iväg i farans fart och gjorde två snabba bocksprång och Ida flög fram på halsen, hon tvärnitade och Ida gjorde en volt ner på marken.
 
Lindsey var glad och busade runt lös i ridhuset, medan Ida låg kvar handlöst på marken, Ellen räddade Ida såklart! Good storry va? Tror ni på den? Den som gissar rätt för en länkning!
 
 
 

Wwwwooooooaaaaaawww TACK!

DATUM: 28 Januari, 2013 - 21:29
Klickade in på Julia Ludgrens blogg som jag alltid gör och fick en chock! Hon hade länkat oss! Gud vad roligt, tack!
 
Som sagt jag har följt Julia rätt länge och hon är verkligen en förebild för mig inom ridsporten! Hon rider så otroligt snyggt och hennes ponny Nisse är ju för fin alltså. Det är samarbete på HÖG nivå när man ser dem tillsammans.
 
Tack igen Julia och fortsätt leverera!
 
 
 
 
Kika in på hennes blogg du också! 
 
 

THINGS I DO TOO MUCH: CARE, THINK, EAT

DATUM: 28 Januari, 2013 - 20:59
Hahaha så jag alltså! Ärligt talat, jag är matberoende. Längtar tills varje måltid! Även i skolan, men jag blir ju bara besviken då maten smakar skit varje dag..
 
Eftersom jag nu sitter och kollar på familjen annorlunda, så är en av familjerna salladsfreak, haha så jag känner att jag lär mig lite där. Ät sallad och du mår bra! Check.
 
Tyvärr åkte jag aldrig till stallet utan det låg en hel plugg hög hemma så jag stannade hemma. Jag har nu inte träffat Lindsey på två dagar..imorgon får jag träffa lilltjejen.
 
 

Happy Birthday daddy!

DATUM: 28 Januari, 2013 - 19:43
HEJ!
 
Jag kom nyss hem från stallet. Pappa och jag åkte dit och fixade allt som behövdes sedan åkte vi hem igen. Det är trots allt pappas födelsedag idag men han får ändå vara med och slita, haha gubben då :)
 
 
 
 
Min dag har annars vart rätt bra. Har fått många läxor så jag ska sätta igång med dom nu -_- Fattar inte egentligen, vi går i skolan 6 timmar var dag sedan när vi kommer hem så måste vi gå i skolan igen fast hemma. Åhh de försör mitt liv....
 
Ha det bra sålänge,
 
 
 
 

Lindsey nöjd och belåten!

DATUM: 28 Januari, 2013 - 19:28


Myser hemma framför tvn med en stor varm kopp choklad

DATUM: 28 Januari, 2013 - 15:21
Mums!
 
Cyklade hela vägen hem efter skolan, hade min sista lektion inställd + min första så idag var det himla chill! Imorgon är även två lektioner också inställda! Så jag har fyra lyxdagar denna vecka! Fredag kommer jag vara död på.
 
Eftersom jag sitter hemma nu så åker vi till Lindsey senare, hon får sin vilodag idag som nästan alltid, haha.

I JUST NEED SUMMER

DATUM: 27 Januari, 2013 - 17:59
Hoho vad kallt det är ute, fast ändå inte, bara typ 2 minus men iaf ruggigt och kyligt!
 
Fick träffa min fina vän och oj vad vi pratade, fick ont käkarna haha. Fikade på det bästa fiket i stan, MECKA, åhh vad gott fika dem har där, köpte min specialitet, nämligen marsipangroda typ, lite grön marsipan och med rosa jordgubbskräm och med rosa smörkola, uuummmmnnn vad gott! Tycker att jag var värd den då jag börjar bli biff med mitt tränande haha, eller inte.
 
Mamma och Ida myste med Pins och pussa henne från mig, fina dem va idag ju!
 

 
Redan inplanerat att Sandra kommer hem till mig snart! Nu tar jag upp en ämne som säkert alla bloggar har gjort, nämligen ponnyakuten. Vad tycker ni om årets ponnyakuten? Jag fattar inte varför alla måste dissa det. Herregud det är tv. Varför klaga? Jag tror inte alla som söker har ett så jättestort problem, jag menar alla har väll svårt med vissa saker ibland när ryttaren och hästen inte sammarbetar. 
 
Många söker för att försöka få chansen att faktiskt åka på ett av Sveriges finaste platser för ett ridläger, och vem säger nej till chansen att söka då? Jag tycker det ska bli kul att följa dessa 8 som lyckades fånga en plats i ponnyakuten.