Löshoppning med Strimlan :D ♥

DATUM: 30 September, 2011 - 22:57
TJOOO!

Det här blir ett inlägg som handlar om lille stimmie :) <3
Jag var ute i koppel med henne iförrgår och nu är bilderna här på datorn så då kan jag lägga upp dom :P
Iallafall så var Strimlan jätteduktig och det roliga var att när jag släppte kopplet så hon fick springa runt vart hon ville så valde hon att hoppa ett hinder på fem pinnar som jag hade ställt som hon skulle hoppa sen men hon tyckte det var jättekul så hon sprang och hoppade flera gånger per rad men jag hann bara ta ett suddigt foto på det men jag lägger upp den bilden ändå :) Sen så var hon lite fotomodell också!kramar ♥

Ida och Strimlan

Uteritten!

DATUM: 30 September, 2011 - 21:15
Idag, freeedag!

Red ut idag. Jag red hem till mig och Ida. Lindsey sköte sig galant!
Även fast vi rider förbi en jättestor byggarbetsplats. Vi travde lite på ditvägen också.
Jag mötte även två som stod och prata med oss. Det tyckte Lindsey var jättefin!
Hon var lite piggelin så det var roligt :)

Vi tog massa bilder hemma då vi betade henne.
Hon är livrädd för båtar...haha och bara för det så skulle tydligen alla köra båt idag.
Så på hemvägen gick det fort. Hon var väldigt taggad då, så jag fick verkligen sitta tillbaka.
Hon lyssnade jättebra på mina hjälper, så vi fick till en och annan fin sjänkelvikning mitt på vägen :D
Formen blev ibland lite för hög då hon var spänd, annars en duktig tjej! Vi tog bombom-vägen på hemvägen.
Då galopperade vi uppför en backe som inte alls är hög utan bara lång. Jobbade i kort galopp, henne svåraste. Men fick faktiskt till det riktigt bra! En bra dag idag!

Ida och jag duschade Lindseys bakdel, så nu är hon megaren och fin
Smörjde också allt idag så nu är Lindseys utrusning topclass!

Ni får lite bilder :D Haha är lite mobbad på vissa meen x)

Nu chillar jag vidare, ska till strömsholm imorgon på kurs, jag ska sova över så Ida får stå för bloggningen i helgen. Puss och hejdå <3Det är Ida som fotat alla bilderna :)

en sväng hem,

DATUM: 30 September, 2011 - 11:32
tog en sväng hem nu på lunchen och tänkte fixa lite grejer och äta! :)

Men snart måste man väk cykla tillbaka efter det så tänkte jag cykla direkt till stallet jag tror att Elin e. kommer ner och gör  mig sälskap ;)

Imorron är det cleround :D Vilka kommer man se? ;)


Dag 8

DATUM: 30 September, 2011 - 07:58
Haha, den pinsamaste situationen var nog när jag tävlade i vingåker och så trillade jag av och satte mig gränsle över första bommen i en oxer :PEn bild från sista tävlingen i vingåker♥


dressyr och lite till ;)

DATUM: 29 September, 2011 - 22:22
Hej!

Är nu klar med allt som skulle göras och kan nu lägga lite annan tid på annat :)
Idag red jag på dressyrbanan :) Jag red dressyr och med två lite upphöjda bommar. Mellan bommarna så satsade jag på en fin väg och en fin kurva och bra vägar. Jag gjorde olika vägar runt bommarna med mycket volter och olika vägar. Är nöjd med dagen och Lindsey var jätteduktig <3

Gårdagens ridning!
Igår red jag i en hage på en stor volt. Lindsey blev riktigt fin i slutet och verkligen mjuknade i båda varven men på höger sida så är hon mycket stelare och det blir svårare att få en bra stelning. Jag blev riktigt nöjd med galoppen i vänster varv, den blev verkligen bäst då jag höll galoppen hela tiden och det kändes verkligen toppen! :D Lilla sötnosen <3

men nu somnar jag snart....är så trött efter en låång dag :P

goodbye and sleep good!tja!

DATUM: 29 September, 2011 - 21:25

I helgen så ska Ida och jag uppdatera bloggen, det lovar vi! Skriva tidsinställda inlägg till veckorna och massa mer.

I tisdags så var jag ju ute och gick med ponnyn, det gick bra. Vi var nere vid vattnet och doppa fötterna :)
Men Lindsey brunstar nu....så hon är inte så rolig.
Ida red i måndags, onsdags och idag! Hon skriver inlägg ikväll tror jag.

Vi har fått skolfotona idag.
Är faktiskt ganska nöjd, och det har nog aldrig hänt förut ^^

Nu ska jag gå och plugga lite, pusshej!


 


Dag 7

DATUM: 29 September, 2011 - 09:57
Jaha, min mamma satte mig på "ridlekis" på trolldal sen stod vi kö på trolldal i 2år för att få plats i en "riktig ridgrupp" men vi tyckte att det tog för lång tid så vi började på vårnäs istället. Ett litet mysigt stall i vingåker. Jag fick ju platsen på trolldal men då hade vi ju redan börjat i vårnäs så det känndes onödigt att byta stall ;)

Där red jag i flera år ca: 6år eller nåt! Sen började jag ju i katrineholm oxå där red jag i 1år på ridskole hästar men jag forsatte med Annie ett tag men man lärde sig inte mkt så jag slutade. Ja, och nu rider jag min häst 5-6ggr i veckan :)

Min mamma red när hon var ung, men hon och hennes kompis började på sporter sen sluta den ena och då gjorde den andra oxå det ;P

Min pappa har bott ute på landet i hela sitt liv men några hästar har inte varit inblandade tror jag?

Ja, det var väl det tror jag :)


dag 5+6

DATUM: 29 September, 2011 - 09:47
Dag 5

Det bästa med ridningen är att träna sig uppåt och lära sig mer. Så att man kan komma vidare för man vill ju inte bara rida ut i skogen helat tiden.

Dag 6

I dressyren vill jag kunna rida så att det blir bäst för min häst och inte att jag tvingar henne till någonting utan att hon frivilligt vill göra det jag ber henne om. Och tillslut inte behöva inverka mkt! :)

I hoppningen så vill jag ta oss uppåt och lära oss så mycket som möjligt. Jag hoppar ca:1 gång i veckan för jag vill inte att hon ska tröttna på det visst man kan säkert hoppa 2 ggr i veckan men det vill jag inte så jag kör på mitt reasc!

Vet inte riktigt mer vad man kan skriva? men om nu undrar nåt eller så, kan ni ju skicka en kommentar! :)Dag 4

DATUM: 29 September, 2011 - 07:26
Min häst äter 3ggr per dag :)


hö         kraft
Kväll:    2kg         1dl
Morgon: 1,5kg      1dl
Insläpp: 2kg         1dl

och så nån morot eller äpple när man har :PHejdå!

My love!

DATUM: 28 September, 2011 - 17:46
Hellu!

Igår så gick jag ut med Ellen och Mathilda (inkl. deras hästar) vi gick först in på en liten stig jag skulle bara visa att man visst kunde komma över ett dike med några plankor över med Annie.Så jag gick på plankorna och annie hoppade över :P Sen gick vi till jorvallstorp vi var nere vid vattnet och vid en gräs plätt där där var vi en stund. Hela turen tog ungifär en timme vi hade sköj :)

Imorse så cyklade jag och Therese till stallet och tog ut hästarna innan skolan för ingen annan kunde. Vi står i ett kolektivt stall så alla måste ställa upp för varandra! Efter det var det skolan jag började 9 och då var vi där! Sen så skulle jag följa med en vän ut för hon hade tappat sin vante och då råkar jag tappa pennan i en sån här som man kan "torka av skorna på" gjord av metall. Man fick knappt plats med fingrarna men till slut fick jag upp den tur för mig!

Idag tror jag att det blir dressyr och forsätta jobba på ställningen :)

Har Anmält mig till clerounden på Trolldal den 1/10 till 0.90 och 1.00 :) Kommer man att se nån mer?

Plugga vidare nu då!
Kraam♥


Dag 3

DATUM: 28 September, 2011 - 07:29
Den svåraste hästen måste nog vara Epona!

För hon slänger med huvudet upp och ner "hela tiden" med mig kan bero på att jag inte kan "rida" henne ordentligt. Sen har hon en sån där as skumpig trav som är väldigt svår att rida lätt i som att sitta ned i. Sen så när hon tar upp huvudet blir hon as stark. Men gallopen är helt okej fast den oxå är speciell.

Jag har hoppat henne en gång och då var det på ett mini hinder och jag hamna på halsen och hon sprang ut från banan :P Så det var ju inte så lyckat kan man väl säga!

Hennes ägare rider henne helt asume, men ingen häst för mig skulle jag vilja säga!

Hon är till salu :)


Dag 2

DATUM: 27 September, 2011 - 10:47
Min häst heter Annie och är en korsning vi tror att det är mellan welsh cob och nånting mer efter som hon är rätt kraftig. Jag har haft henne i över 1år. Vi köpte henne 12 Juli 2010 och stallplatsen fick vi den första.Ibörjan så sprang hon bara runt med mig och jag åkte med och styrde lite med tyglarna, jag hoppade även mini hider. Men efterhand fick jag hjälp utav mina tränare och nu har vi kommit en bra bit på vägen! Hon är väldigt svag i höger och därmed väldig enkel sida att hansks med eftersom hennes vänster sida är så pass stark. Vi jobbar nu på att göra de lika. Ställer igenom och verkligen arbetar tillsammans.Hon är en häst som ställer upp i vått som torrt för mig. Vad jag än ber om gör hon alltid sitt bästa en helt underbar läromästare men även en som man kan bygga upp något långsiktigt på!Hon är en klippa på att hoppa och tillsammans har vi kommit över 1.10! Och fått placering i L:C änsålänge eftersom jag ännu inte tävlar L:B även om jag ställt upp på några clerounder på 1.10. Men det kommer, huvudsaken att det blir en bra runda som man kan känna sig stolt över :)Lasta det är inga problem hon kliver villigt ombord in till höet :P Att bada och simma det är ingen match! Rida ut i grupp/ensam spelar ingen roll!På tävlingsplatserna blir hon extra taggade och verkerligen ger ALLT!

Vi har ställt upp på 3 dressyr clerounder och en lokal, men det kanske blir en till vem vet?

ja, det var väl lite om Annie och så :)

longerade

DATUM: 26 September, 2011 - 21:06
Hej! :)

Idag så longerade jag Annie intervall. Vilket menas med att man galloperar i 3min skrittar i 1min och så gör man så 3ggr ivarje varv men man behöver ju inte köra så många ggr om man inte vill! ;)

Jag har gjort detta ett antal gånger så Annie vet vad det är som står på spel. Hon har ett bra tempo rätt igenom och lyssnar duktigt. Hon bröt av några gånger sen närlite andra hästar kom in och gick ut menmen. Vi var inne i ridhuset :)Imorgon så blir det att ut och gå eftersom man inte ska rida efter ett intervall pass. Men det är mysigt så det gör inge :)

Sne får man ju mer tid till läxorna och det är ju SUPER kul!


En tråkig skolvecka...

DATUM: 26 September, 2011 - 20:12
Hej svejs!

Dålig uppdatering, jag vet..

Men i lördags så skrittade jag ut en sväng i skogen barbacka. Klockan var redan sju så blev senskydden med reflex :) Eftersom att jag var själv och det börjdae mörkna så blev hon lite taggad, innan vi köpte henne hade hon inte blivit utriden, så det är fortfarande ganska nytt för henne. På vägen till skogen gick det bra, hon fjantade sig lite men inte mkt. På hemvägen såg vi rådjur så hem gick det betydligt snabbare ;p Vi trippa typ tillbaka.
Men jag är ganska hård mot henne när det gäller att hon ska lyssna. Inte ett ända travsteg får tas. Så det är jätteviktigt att sitta tillbaka och vara tung i rumpan. Fick till och med ont i rumpan, hahah, red ju barbacka som sagt. I söndags så red jag lite markarbete med upphöjda bommar. I början gick det bra, i mitten dåligt då vi inte sammarbetade så bra. Lindsey brunstar nu märkte vi då också. Och i slutet var hon jättefin! Verkligen en banan som Karin säger och som Saga skrev. Aja nu blir det idol!

Tycker ni också att Ida och jag ska skriva om hur och varför vi köpte Lindsey?
Kanske när våran dator funkar :) Har ju inga bilder här..En mega söt ponny vid namn Lindsey!


Vad tycker ni? :)

DATUM: 26 September, 2011 - 18:34
Hur bra tycke ni att våran blogg är på en skala1-10? (motivera gärna svaret i en kommentar)