Karinträning

DATUM: 28 Augusti, 2013 - 21:41
Red fram henne lite och hon kändes faktiskt mycket finare idag än vad hon innan har gjort.
 
Vi klurade på lite olika saker som gör att hon är så stel och sådär som hon är ibland, vi kom fram till att hon behöver titt som tätt gå på behangligar av en equiperapeut så hon bibehåller det mjuka i kroppen och kan arbeta både lättare och bättre. Vi behöver även prova en svanskappa då alla sadlar åker fram på Lindsey då hon knappt har någon manke, vi ska prova iaf. Så vikten inte placeras på fel ställe när sadeln åker fram.
 
Men annars gick det bra. Karin kände och red henne och tyckte hon gick rätt bra men hon fick faktiskt inte igenom vänstersidan i galoppen förens efter 3 olika försök. Mitt i allt fick hon då känna på STARKA Lindsey. Och tyckte lite synd om oss, haha nej då, men då är hon inte så rolig men det enda man kan göra är att rida igenom henne då så hon blir mjukare och inte blir stel. Sedan stelare och stelare för varenda dag. För när man fått igenom hennes vänstra sida så går hon ju riktigt bra!
 
Det tråkiga är ju att vi nog har kommit så långt som möjligt med Lindsey. Såklart kan vi utveckla vår ridning och avancera lite. Men Lindsey är en så pass känslig häst och säger så mycket i ridningen. Hon säger till om så mycket. Så himla svårt att förklara mem Karin kan förklara precis vad hästen säger genom att rida och även när man rider för henne men ännu mer när hon själv får känna. Hon är så otroligt petig Lindsey, och blir allt annat än glad och nöjd om man ändrar något från det bra till det bättre och Lindsey inte förstår det. Då blir Lindsey genast orolig och vill att det ska vara som det var fast man vill göra saker bättre och hjälpa henne i ridningen, så istället är hon liksom emot medan de flesta hästar bara blir glada och tackar för hjälpen och går då bättre.
 
Vi pratade iaf om mycket gällande Lindsey och annat som både väckte lite känslor och tankar.
 
Känner att jag inte riktigt kan förklara, Lindsey är helt enkelt en speciell ponny som aldrig kommer bli en stjärna, men ett hjärta av guld och en bättre vän kan man inte få. Jag älskar dig, världens finaste skrutt ♥
 
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget





Namn:

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback